2009. június 6., szombat

Szomszédolás Szentendrén

Ha én gazdag lennék ... Eredetileg Szentendrén szerettünk volna házat venni, de erre esélyünk sem volt, így a közelébe költöztünk, hogy bármikor átugorhassunk szomszédolni egy kicsit. Szentendrére már gyerekként és később is sokat jártunk; a skanzen programjait látogattuk, sétáltunk a Duna-parton, fagyiztunk a Görög utcában, megnéztük a Kovács Margit kiállítást, jazz koncertet hallgattunk a Városházán, jól mulattunk Goldoni darabján, mexikóit ettünk és még sorolhatnám.
Múlt hétfőn a grillebéd után Ritáékkal közösen ruccantunk át egy kellemes sétára, Luca Mei Tai-ban utazott, Gáborka a babakocsiban zötykölődött. :) Kedden visszatértem Lucával, már rutinosan utaztunk a hév-el, hogy a mamamikkal és bababikkal gasztrotúrázzunk. A piacon isteni kürtös kalácsot ettünk, majd fagyiztunk a Görög utcában (én kivételesen nem ettem, tuti lázas lehettem, mert ilyen még nem történt velem) és kávéztunk volna a La Moccaban, ha nyitva lett volna. Sebaj, lesz miért visszatérni.

Megfürödtünk és befürödtünk?

Kedd délután újra "kicsinek" bizonyult a pelenka, vagyis Luca ismét nyakig szaros lett. Nem volt mit tenni nekiláttam egyedül megfürdetni Pocakot. Gondoltam kihívás lesz a javából, hiszen a vizicsibe már a múlté, de dönöttem, Luca újra élvezni fogja a fürdést és így is lett. Nem tudom mi hozta meg az áttörést, de kicsi lányunk újra örömmel lubickol. :) A babauszival azonban befürödtünk. Ma már a zuhanyozóban legörbült Luca szája és amint a lába beleért a medence "hideg" vizébe visításban tört ki. Egy rövid ideig még próbálkozott Gábor a szoktatással, de Luca minden idegszálával tiltakozott, ezért nem eröltettük, hiszen a cél az lett volna, hogy kedvére pancsolhasson.

2009. június 2., kedd

Luca AirLine

(MTI) A Luca AirLine jelenleg Budakalász - San Francisco illetve Sidney viszonylatban szállít utasokat, de a nagy érdeklődésre való tekintettel a közeljövőben bevezetésre kerülnek Budakalász - Toronto, Tokyo és Malmö járatok is.