2011. november 4., péntek

Leves

Anya megtanította, hogyan kell inni a levest

Motoros bagoly

Tell Vilmos

Anya újabb bevetésen - Luca beteg

Nincs szerencsénk; csütörtök reggelre Luca lett lázas. Dokinéni látta; a helyzet ugyanaz, mint Öcsi esetében pár nappal ezelőtt. Torok-tüdő-fül tiszta, láz van, vírusfertőzés - lázcsillapítás és pihenés javasolt. Mára rosszabb lett a helyzet, még mindig lázas a kicsi lány, de most már a hasa is megy. Reggel óta már 7 alkalommal kellett neki pelust cserélnem. Előtte szegénykémnek fáj a hasa és már tudja, hogy ha érzi az ingert nem tudja visszatartani. Zavarja, hogy elvesztette a kontrollt, pelust kér, nehogy bemenjen a bugyiba a "folyós kaka". Egész nap elég bágyadt és kedvetlen volt, állandóan azt kérdezgette "Mikor jön már haza Apuci?". Azért délelőtt és délután is sikerült rávennem egy kis krumplinyomdázásra, amit Öcsivel együtt mindketten nagyon élveztek.
Holnapra kedvezőek a kilátásaink, mert este már láztalan volt Lulu és nem fogyasztott több pelust sem. ;)

2011. október 31., hétfő

Kreatív délután

Már megsétáltattam a szobában Pepét, de még mindig nincs kedvem rendet rakni.


Gabesz és Luca krumplis pogácsát sütnek.

Készül már a töklámpás.

Íme Tököcske.

Amikor elkészültünk vele rögtön kivittem a teraszra, hogy a gyerekek megcsodálhassák az ablakból (teraszajtóból). Nagyon helyesek voltak, ámultak-bámultak, mjad teljesen bezsongtak.

2011. október 30., vasárnap

Öcsi lázas

Ismét pocsék éjszakánk volt. Azt hittem a szokásos Anya-cici-hiányról van csak szó. Fél 2-kor még így is tűnt, de hajnali 5-kor egy tűzforró Boldizsár fogadott. Gyors lázmérés - remek szolgálatot tesz ilyenkor a homloklázmérő - 39-39,5C. Nagy nehezen sikerült beadnom egy adag Panadol szirupot, majd némi szopizást és ivást követően visszatettem Öcsit az ágyába. Valamicskét pihentünk, de gyakran nyöszörgött, majd fél7-7 fele nagy sírásra keltem. Lázmérés, 39C, Germicid kúp - most már Gabesz is talpon volt, hogy segítsen.

Így ébredtem a délelőtti durmolás után.
Ja, és ezt a klazúrt még csütörtökön szereztem.

Felhívta az ügyeletet, majd a gyors orvosi ellátás érdekében úgy döntöttünk nem vájuk meg, hogy kijöjjön a doki, hanem Gabesz elviszi Bobót. ( Szerencsére Luca mélyen aludt és csak valamivel 8 után kipihenten ébredt fel.) A vizsgálat szerint a lázat leszámítva látszólag makk egészséges Boldizsár - tüdeje tiszta, torka szép, füle rendben. Miután hazaértek gyorsan újra ágybadugtam Öcsit, jó nagyot aludt, a láza lement és jókedvűen ébredt.

Kicsit megéheztem...

Remélem, Bobó hamar túl lesz rajta és a kicsi lány meg nem kapja el bármi is legyen ez.