2013. február 8., péntek

Farsangoltunk

Titkos tartalék (kölesgolyó) a varázsdobozból

Táncra is perdültünk
Gyülekező

A szülők előadására várva

Mai kedvenc


2013. február 6., szerda

Luca versel

Oviból hazafelé jövet mindig kibeszéljük az aznapi eseményeket. Az esetek nagy részében Lulu beszámolója arról szól, hogy kivel (Dani, Regi, Gergő), mit játszott és mi volt a menü. Később otthon arról is mesél, hogy milyen foglalkozás volt, mit találtak ki nekik az óvónénik. Imádja a papírra rajzolt hóembert, amit papírgalacsinnal lehet dobálni, vagy a bohócot, aminek a szájába kell betalálni a labdával, élvezi a társasjátékozást, rajzolást, festést és továbbra is boldog, ha tornaórájuk van. (Minden nap van testmozgás, de heti 1-2 alkalommal a tornateremben mozognak, amit a kicsilány nagyon szeret. Jelenleg az egy lábon való ugrálást gyakorolja lelkesen.) A színezés terén nagyon sokat fejlődött és a rajzaiban is egyre több a felismerhető figura. És, ami a legújabb, ált. altatáskor, egy kis verssel vagy énekkel örvendeztet meg.
Tegnap nagyon lelkesen, szinte hibátlanul, elmondta a "Jancsi bohóc a nevem ..." című Gazdag E. verset. (Készülnek a Farsangra.) És ma a kedvemért, elismételte a kedvencemet is.  
Íme a vers:
"Egy, kettő, három, négy
Te kis cipő, hová mégy?
Kipp, kopp, kopogok,
Óvodába ballagok."
Láthatóan magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb az óvodai környezetben, a reggeli sírás is elmaradni látszik. Mindkét óvónénijét és a dadusát is szereti, a kedvence Kati néni, őt mostanában már kisebb-nagyobb ajándékokkal (rajz, lufi, cukorka) lepi meg.

Egy kis malac, röf, röf, röf