2014. július 19., szombat

Kipróbáltuk a bubit


Olimpia Park Budapest

Pénteken felkerekedtünk, hogy felfedezzük a március végén átadott Olimpia Parkot. (A park a Jászai Mari tértől alig 5 perces sétával könnyen megközelíthető.) A park egésze szépen rendezett, remek infrastruktúrával (játszótér kicsiknek és nagyoknak, homokozó, focipálya, ivókút, szökőkutak, füves terület, padok és asztalok) rendelkezik és az ősfák kellemes árnyékot szolgáltatnak a nagy melegben.
A gyerekek, ahogy a képek is bizonyítják, az ottlétünk nagy részét a szökőkutakban történőpancsolással töltötték.


2014. július 17., csütörtök

Családi nyaralás Malmöben 1. rész

Mindannyian izgatottan vártuk már a napot, amikor repülőre szállunk, hogy meglátogassuk Bernit és nála/vele töltsünk majd 10 napot Svédországban. Az utazásra olvasnivalóval, iPad-re letöltött mesékkel, színes ceruzákkal és papírral, valamint cukorkákkal készültünk. (Ez utóbbi sajnos a leszálláskor nem bizonyult elégnek a fülfájás elkerülésére, ezért hazafele már gyerekrágót vetettünk be.)
Berni a Centralen-en várt minket, ahonnan csak néhány buszmegállóra lakott. A gyerekek bár nem sokat találkoztak idáig az én drága barátnőmmel, mégis nagyon gyorsan feloldódtak és a buszon már mellette ill. az ölében ültek. A 8. emeleti lakás sok meglepetést tartogatott számunkra; a gyerekek a gombbal történő ajtónyitogatást, a liftezést és a csöngetést élvezték nagyon, minket a közös használatban levő tetőterasz és az arról nyíló kilátás nyűgözött le. No, meg az, hogy ezen a tetőn bizony grillezni is lehet, így egyik este mi is ott vacsoráztunk. Tradicionális svéd vacsorát - hot-dog - készítettünk.
És, hogy miket csináltunk?
1. Felfedeztük a tengert (Malmö - kavicsos, iszapos tengerpart, Lomma - fehér homokos tengerpart), ami ugyan nagyon hideg volt a fiúk mégis fürödtek benne és remek homokvárakat építettünk.
2. Ellátogattunk a "Viking falu"-ba, ami tulajdonképpen egy közeli városkában fekvő kis skanzen. Sajnos nem sok élet volt benne.
3. Megnéztük Malmö nevezetességeit,
tengerpart - új negyed

troll

Lilla Torg

Torso

Zenészek
felfedeztük a város parkjait, játszótereit,
vízibicikliztünk a kanálisokon és Gábor rendszeresen futott a tengerparton.

folyt.köv.


Vacsi Anyucinak

leves, tészta, pesto és saláta

Kártyacsata

A társasjátékok mellett egyre többször előkerülnek a kártyajátékok is. Az abszolút kedvenc a tradicionális Fekete Péter játék különböző kiadású kártyákkal.
Legutóbb lencsevégre kaptam, ahogy Luca belefeledkezett a játékba Ágival.

És mit gondoltok ki nyert?