2010. április 24., szombat

Mackok






Igaz mar egy hete tortent szombaton, de az elmeny meg mindig itt van bennem/bennunk. Mar szerda ota bujtuk az idojarasjelento portalokat, es ahogy kozeledett a hetvege, egyre biztosabbak lettunk abban hogy ismet jo idonk lesz, es meg a pentek reggeli 6 fok sem teritett ki a hitunkbol.
El is jott a szombat reggel, verofenyes napsutes, igy reggeli utan visszaszereltem Luca uleset az autoba, es nekivagtunk hogy 4 ev utan ismet meglatogassuk a medveket, de mar harmasban. 2006-ban itt kezdodott minden, romantikus korbesetalas, macietetes, turogomboc...




Amig setaltunk be a farmra nem volt tul nagy a lelkesedes, inkabb a jatszon gyurte volna a maszokat Luca, de amint meglatta az elso medvet, rogton nagyon lelkes lett, es ment volna kozelebb. Elobanyasztuk az otthonrol hozott mezet es almakat, szereztunk egy rendes meretu fakanalat, es nekilattunk mackokat etetni. Nem mehettunk tovabb, amint eltettem a mezet jott a hiszti. Szerencsere a kozelben volt meg macko igy hamar belatta hogy lesz meg ott moka.














Mire vegeztunk ebedido lett, par csuszas a csuszdan, egy kis hinta es johetett az ebed. A direkt neki csomagolt kelkaposztafozelek csak addig kellett amig meg nem jott a mi kajank, onnantol az kellett amit mi eszunk (es ez maskor is igy van).


Ebed utan megneztunk egy ponilovat, majd szieszta a babakocsiban aminek 3/4 ora alvas lett a vege. Ebredes utan meg kis maci- es pacimustra, majd hazafele vettuk az iranyt. 2x 30 km, es Lulu egyre jobban birja az autozast...




2010. április 23., péntek

Tesó felkészítő?


Nagy rajongója vagyok a waldorf babáknak, olyannyira, hogy még magam is nekikezdtem egy manó elkészítésének. Szegény azóta is (majd) félkész állapotban várja, hogy újra a gondozásomba vegyem. (Eredetileg Luca születésnapjára szerettem volna elkészítenni. :( ) Szeptember közepére várjuk Kispocakot és szeretnénk időben felkészíteni Lulut az érkezésére.
Gáborral úgy döntöttünk, hogy meglepjük Pocakot egy álomszép waldorf csecsemőbabával, akit kedvére pelenkázhat, öltöztethet, szeretgethet ...
A baba péntek este szerencsésen hazatalált Lulu nagy-nagy örömére.

Babatali

Így dolgoznak a nagyok

Anyatej helyett kakaó

Amióta Kispocak növekszik a hasamban egyre nehezebben viseltem a szopizásokat. Igaz, hogy Luca már csak naponta 2-3 alkalommal (reggel, este ill. du-i alvás előtt) kért cicit, de idővel ez is egyre megterhelőbb fizikailag. Ennek ellenére addig nem tudtam magam rászánni az elválasztásra, amíg Lulu nem kezdeményezte azt. Április 6-án este Törpicsek hármat cuclizott, majd ellőkött magától és hangos, fájdalmas sírásban tört ki. Ekkor már betöltöttem a 16. hetet, várható volt, hogy megváltozik az anyatej íze; nos ez nem tetszett Pocaknak. Megkínáltuk bio bocitejjel, de elutasította, végül pocaksimogatás mellett elaludt. Gondoltam itt az idő, most vagy soha és bizony egész könnyen vettük az akadályt, mind fizikailag, mind lelkileg. A boci tej azóta sem kell Lucának, viszont rákapott a kakaóra, amit, mint az Anyja, ő is hidegen szeret. :)