2012. január 12., csütörtök

Ki mit tud?

Luca gyakorlatilag teljesen egyedül öltözik, vetkőzik. Nagy élvezettel gombolja be és ki a pulcsiját, pólóját. Úton-útfélen énekel, mondókázik, táncol, fantázialényekkel veszi körül magát. (Most épp a kisegér mellet a Charlie és Lola-ból megismert fogmosó oroszlán van napirenden.) Ma éppen meghívókat gyártott a születésnapi zsúrjára, kört, csigát, vonalat ügyesen rajzol, felismeri a O betűt. Újabban színészkedik is és másoknak is oszt szerepeket, én általában Nagyit alakítom és olykor Mamit. Süt, főz, takarít, szorgos kis házitündér, aki nem fogja vissza magát, ha az érzelmeit kell kifejeznie.
Boldizsár igazi akrobata, amit mi sem bizonyít jobban, mint az itt-ott feltünő klazurok. (Most épp a homlokát díszíti egy.) Ő a technika ördöge, a konnektorok réme, az érintőképernyős kütyük (iPad, mobiltelefon) profi felhasználója. E mellett bitang kis vadmotoros, imádja a sebességet, igaz a gyorsasághoz még elkel némi külső segítség. Hihetetlen hangutánzó képességgel rendelkezik, legyen szó éppen bociról vagy kutyáról. Egyedül olvas, böngészik, leveztésképpen a konyhában segítkezik és súlyt emel. Pasi a javából, aki mindnekit levesz a lábáról.

Nagydolog 2.

Tegnap este Luca hatalmas meglepetésemre kijelentette, hogy nem kér pelust, bugyit adjak rá a pizsama alá és az összes pelust adjam vissza Bobónak. Ja és készítsem be a szobájába a biljét, hátha szüksége lenne rá. (A meglepetés azért is volt hatalmas, mert vasárnap óta hasmenés félével küzd a kicsilány, így többször kért pelust és még pisilni se nagyon akart wc-be vagy bilbibe. Ráadásul tegnap a bölcsiben egész nap pelusban volt.) Mivel este még elég híg volt a széklete fel voltam készülve arra, hogy reggel teljes ruha és ágynemücsere vár rám. Tévedtem :D Öltözéskor magától rácsücsült a bilire és jól telepisilte. És ez még nem minden. Ma kihasználtuk a szép időt, bicajoztunk, sétáltunk, kézbesítettük Grétinek a szülinapi meghívóját és még játszóztunk is. Lulu egyszercsak kijelentett, hogy fáj a pocakja, gyorsan félrevonultunk és egy fa tövében nagyon ügyesen elvégezte kis és nagy dolgát is. És ezt még tudta fokozni. Lefekvéskor most is bekészítettem neki a bilit, amit tele is rakott amíg ott voltam. Gyorsan ki isvittem a fürdőbe cuccot, majd elbúcsúztam Lucától. Alig fél órával később miközben épp Gabesszel beszéltem hallom, hogy vmit pakol a lányka odafent. Gyorsan utánajártam a dolognak. Kiderült, hogy megint kakilnia kellett, kiment a fürdőbe a tiszta biliért, bevitte a szobájába, elvégezte a dolgát, zsepivel kitörölte a popóját (mert papírt nem talált), majd kiborította a bili tartalmát a wc-be és az üres bilit beletette a mosdóba és belengedett vizet, mert tőlem (majdnem) így látta. Azóta nem térek magamhoz, olyan nagyon büszke vagyok rá.

2012. január 10., kedd

Az új takarítónő

Úgy néz ki Luca sikeresen benyelte a hasmenéses vírust, ezért ma itthon tartottam. Szerencsére semmi komoly, néha kicsit fájlalja a pociját és "folyós a kaki". (Nagydologhoz így mostt újra pelust kér. De határozottan kijelentette, hogy ha már nem lesz folyós újra a wc-ben fog búcsút inteni kakimanónak.)


A délelőtt meseolvasással és nézésessel, valamint nagytakarítással telt. Leszedtük a fenyőfát, elpakoltuk a karácsonyi dekorációt, majd a kicsicsaj kiporszívozta a teljes alsó szintet. Nagyon ügyes volt, csak abban kellet segítenem, hogy beforduljon utána a porszívó. :)

Hajvágás

előtte
- Mi a kakukktojás a képen? Hát persze, hogy a rózsaszín hajcsatt. -
(Mentségünkre szóljon, hogy Bobó mindenben utánozni akarja Lucát és bizony a lökött szülő sok mindennek enged :)

utána

Bobó csacsigol