2012. január 24., kedd

Szülinapi buli

Luca lélekben már tavaly március óta - akkor volt Gréti barátnője zsúrja - készült élete első születésnapi bulijára. Persze a valóságban csak január elejétől hangolódtunk a nagy napra. Első lépésként, kb. 2 hete, összeállítottuk a meghívandók listáját. - Dani, Gréti, Fábi, Olivér, Gabesz. Nem volt egyszerű feladat, mert a kicsi lány naponta változtatott a vendéglistán. Végül abban állapodtam meg vele, hogy max. 5 főt hívunk meg, akiknek a nevét különböző színekkel fel is írom egy lapra, így, ha esetleg nem emlékezne a meghívottak körére később könnyen el tudja olvasni. Második lépés a meghívók beszerzése volt, a feladat teljesítése lehetetlennek bizonyult, ezért az internetet hívtam segítségül, ahol ráakadtam egy oldalra, aminek segítségével egyedi macis meghívót tudtam neki varázsolni. Közben beütött a krach, Lulu benyelt egy hasmenéses vírust és több kis barátja is betegeskedett, ami veszélyeztetni látszott a bulit. Ennek ellenére folytattuk a lázas előkészületeket, megrendeltük a Szamos sünitortát, Gabesz héliumpalackot és lufikat vásárolt a neten, én előkészítettem a kreatív foglalkozást és megterveztem a menüt. Végül eljött a nagy nap, Luca gyógyultan, kipihenten, csini ruhában várta a vendégeket.

Elsőként Dani és Detti érkezett, őket Gréti és Kati, majd Fábi és lka követte; kicsit később Olivér, Viki és Zsolt is befutott. Az aprónép alig uzsonnázott meg máris a tortát követelték. (A menü sajt- és májkrémes szív, csillag, virág alakú szendvics, koktélparadicsom, miniretek,céklafasírt, ropi és sárgarépa volt.) Ekkor dobtam be a kézműveskedést; muffint készíthettek maguknak a gyerkőcök. Papírból kaptak előre kivágott sütialapot, papírkapszlit, cukormázas krémet, gyertyát, egyéb díszeket és persze ragasztót. Nagyon helyes kis sütik születtek, amiket aztán haza is vihettek magukkal.

Miután Olivérék is megérkeztek jöhetett a várva várt sünitorta. Mindenki tátott szájal nézte a tüzijátékot és várta a kóstolót. Luca vágta az első szeletet és boldogan kiabált a többiekkel együtt, hogy a süninek épp a szemét, orrát, tüskéjét, stb. szeretné megenni. (A torta isteni finom volt, másnap Kempi és Gábor, harmadnap még Ági is meg tudta kóstolni és persze Lulu és Boldizsár is kedvére repetázhatott belőle.) A hatalmas energiabevitel megtette hatását, a kicsik kellően felpörögtek, este 7-ig megállás nélkül vidáman kurjongatva játszottak a lufikkal, ugráltak, csúszdáztak, futkároztak. Remek móka volt, a 3 éves ünnepelt minden percét önfeledten élvezte.