2017. február 18., szombat

Baglyot varrtunk

Mit is tehetne a kedves anyuka, akinek gyermeke gyomorrontással van otthon és amikor a gyomorrontásnak már nyoma sincs, ámde gyeremeke fejéből kipattant a szikra, hogy itt és most akkor ideális az alkalom, hogy készítsünk egy cuki kis baglyot. Mert hát ugye a bagoly mostanság nagyon népszerű és a gyermek kis barátjának is van egy, ami olyan édes, hogy nekünk is azonnal kell egy, mármint kell egyet szabni-varrni. Így hát belevágtunk és sikerrel jártunk. 😁
 
Vágás
Ragasztás
Varrás
Varrás
Tömés
és kész!
 

Lego kiállítás

A Kockabarátok csapata saját gyűjteményükből és egyedi alkotásaikból szervezett kiállítást a faluházban. A látógatókat két szinten több teremben tematikus asztalokkal és hatalmas játéktérrel várták. És hogy még izgalamsabb legyen az egész, részt vehettünk egy kvízen, amit, ha helyesen kitöltöttünk, értékes nyereményeket is nyerhettünk. (Mi nem nyertünk, de azért jó volt.)
A Lego hivatalos tervezői által megálmodott és bemutatott készletek is klasszak volt, de igazán lélgezetelállító a Kockaarátok által tervezett és megépített interaktív csodák voltak.

A móka kedvéért


A jég ördögei

Szerencsére tavaly óta Nekünk is van helyben jégpályánk; a cserkészet üzemelteti. Működtetnek egy kis büfét baráti árakkal és korcsolyát is lehet kölcsönözni. A mostani szezonban már többször is kint jártunk és rögtön az első alkalommal beigazolódott a gyanunk, hogy Boldizsár is tud korcsolyázni. Tavaly egy-kétszer próbálkozott, de nem volt sikerélménye, nem tetszett neki. Aztán tavasszal megtanult görkorizni, ami biztos alapjául szolgált a jégkorcsolyázásnak. A technikája kevéséb kifinomult, ellenben szélsebesen száguld és nem zavarja, ha néha-néha fenékre pottyan.
A nagy hidegnek köszönhetően a tó is befagyott. Egy alkalommal mi is kipróbáltuk, de túl göröngyösnek ítéltük a terepet és inkább átmentünk a pályára.
 
Luca már a sulival is több alkalommal volt kint, szerveznek nekik oktatást is, de arra nem szeretett volna menni. (A tanárok nagyon figyelnek a gyerekek biztonságára, kötelező viseletként védősisakot és anorákos kesztyűt is előírtak a gyerekeknek. A bicajos sisak ez alkalommal is bevált.)
 

2017. február 15., szerda