2017. február 18., szombat

A jég ördögei

Szerencsére tavaly óta Nekünk is van helyben jégpályánk; a cserkészet üzemelteti. Működtetnek egy kis büfét baráti árakkal és korcsolyát is lehet kölcsönözni. A mostani szezonban már többször is kint jártunk és rögtön az első alkalommal beigazolódott a gyanunk, hogy Boldizsár is tud korcsolyázni. Tavaly egy-kétszer próbálkozott, de nem volt sikerélménye, nem tetszett neki. Aztán tavasszal megtanult görkorizni, ami biztos alapjául szolgált a jégkorcsolyázásnak. A technikája kevéséb kifinomult, ellenben szélsebesen száguld és nem zavarja, ha néha-néha fenékre pottyan.
A nagy hidegnek köszönhetően a tó is befagyott. Egy alkalommal mi is kipróbáltuk, de túl göröngyösnek ítéltük a terepet és inkább átmentünk a pályára.
 
Luca már a sulival is több alkalommal volt kint, szerveznek nekik oktatást is, de arra nem szeretett volna menni. (A tanárok nagyon figyelnek a gyerekek biztonságára, kötelező viseletként védősisakot és anorákos kesztyűt is előírtak a gyerekeknek. A bicajos sisak ez alkalommal is bevált.)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése