2013. január 12., szombat

Cukrásziskola I. - Készülődés Luca születésnapjára

A karácsonyt követően korábban mindig egyfajta nosztalgiával tekintettem vissza az ünnepeket megelőző készülődésre, amióta Luca megszületett ez egyszeriben elmúlt. Alig búcsúztattuk el az Óévet én már nagyban elkezdtem a kicsilány születésnapján gondolkozni. Mi legyen az ajándék, mikor rendezzük a gyerekzsúrt, hány gyereket hívjunk meg, milyen játékkal készüljünk, milyen tortákat (1 megy az oviba és 1 kell a zsúrra) süssek, hogyan díszítsem ...
Hello Kitty 1.0
Éjszakánként rosszul alszok, mert jár az agyam, ötletelek, előre izgulok, hogy csökkentsem aggodalmam munkához láttam; a meghívók után múlt héten elkészítettem a labdaevő szörnyet, tegnap összeállítottam életem első fondant-ját, amiből ma este kb. 1 óra alatt megalkottam ezt a csinos kis Hello Kitty-t (fondant és marcipán), ami Luca tortáját fogja a bulin díszíteni. Szerintem jól sikerült, remélem, sérülés nélkül sikerül majd a szülinapi tortára helyeznem.

2013. január 11., péntek

Pillanatok a bölcsiből

A képekkel Dóra (néni) lepett meg ma minket.
 

 

2013. január 6., vasárnap

Boldizsár, a napkeleti bölcsek egyike

forró csoki és tejszínhab jár az ünnepeltnek

és persze testvéri puszi is köszöntésképpen

Régi barátok

"Éhesek vagyunk, enni akarunk ..."

Csábítás

Sütikóstoló

Amikor a legfiatalabb akcióba lendül

"Díszvendégek" - Berni és Carl

Még elválaszthatatlanok

Gillette reklám jövendő arca


Elkészültek a Hello Kittys meghívók

az egyetlen, ami zöld alapon zöld masnival készült

persze nem csak fiúkat hívunk a buliba - fele-fele lesz az arány

Mindig magasabbra

Boldizsár egy-két hete teljesen rákapott a toronyépítésre, a lelkesedése most már Lucára is átragadt. Tegnap este apa és lánya illetve anya és fia építkeztek igen "hosszú!" tornyokat. Mindketten ügyesen és kitartóan pakolják egyik fakockát a másikra, a kész toronyra - amíg áll - pedig nagyon büszkék. Nagyon helyesek ahogy építés közben drukkolnak magukban, miután elhelyezték az épp aktuális utolsó kockát és meginog a torony minden idegszáluk megfeszül és izgulnak nehogy összedőljön a torony.