2013. december 14., szombat

Kakukktojások

Ma a lakást csinosítgattuk és mézeskalácsot sütöttünk Luluval. A kicsilány most is élvezte a formák használatát, a magokkal való díszítést és a betűnyomdázást. Az eredmény szerintem magáért beszél.
Melyik a kakukktojás?
 
és itt?
 
no és itt?

2013. december 13., péntek

Luca varr

Régóta ígérem már Lucának, hogy megtanítom varrni. Ma végre meg is valósítottamat a tervemet. Előzetesen egy hullámkartonra rárajzoltam a mintát, majd előre kilyukaszgattam, hogy a kicsi lány könnyebben boldoguljon. Elsőre még én fűztem be a hímzőfonalat, azt követőe már ezzel is egyedül elboldogult Lulu.
 
fázisfotó
 
végeredmény

Karácsonyi lapok az oviba

Luca szerda éjjelre belázasodott, így váratlanul lett két anya-lánya napunk. Szerencsére napközben már komolyabb láza nem volt, csak köhögött, ami nem akadályozta abban, hogy kedvére elmerüéhessen az alkotásban. A megbeszéltek szerint karácsonyi lapokat készítettünk az oviba. A formákat Lulu kérésére én rajzoltam elő, ezeket aztán ő festette, díszítette ki a kedvenc festő ceruzáival. Szerintem gyönyörűek lettek.
Roni óvónéninek

Kati óvónéninek
Anikó (logopédus) néninek
 
Katus (dadus) néninek
 

Luca napi kincsek













2013. december 8., vasárnap

Bűvöletben


Apuci kisvasútja új életre kelt.

Advent 2. vasárnapja

Eseményekkel teli napunk volt. Délelőtt Kempivel együtt ellátogattunk a Gödöllői Királyi Kastélyba, hogy még hazaindulása előtt még egyszer találkozhassanak a gyerekekkel a Mikulással és rénszarvasaival.
Ahogy beléptünk a kastélykertbe Kempi rögtön mesélni kezdett a gyerekeknek a kastély felújításáról az épületet díszítő anyagyalkákról.
A Karácsonyház a Pálmakertben kapott helyett, előtte várt ránk a Mikulás két manója és két csodaszép - egy fiú és egy lány - rénszarvas. Bobó bár lelkesen készült az eseményre inába szállt a bátorsága, Luca azonban örömmel simogatta meg a fiú szarvast.

Nagy nehezen aztán a Mikulást is megleltük, hozzá már mindketten nagyon határozottan léptek oda. A Mikulás öreg és fáradt volt, nem eröltette meg különsebben magát, de ajándékként kaptak egy-egy szaloncukrot és mandarint a gyerekek.
 
 
A Karácsonyházban feldíszített karácsonyfák, díszek, apró ajándékok és hatalmas tömeg fogadott minket. Az ígért kézműveskedésre, külön térítés ellenében, azért sort kerítettünk, de a kicsi hely és a tömeg miatt esély se volt arra, hogy valójában a gyerekke alkossanak. Így én készítettem el - 500,-Ft/db ellenében - mindkettőjüknek a kis toboz rénszarvasát. 
 

Amíg Kempi kiállta a kígyízó sort, hogy kifizesse a vásárfiákat, mi felöltöztünk és kimentünk a szabadba, hogy még egy pillantást vethessünk a rénszarvasokra és megsimogathassuk a mini pónilovakat.Utána kiélvezve a gyönyörű időt még tobozokat gyűjtöttünk és felfedeztük a kastélypark minden zeg-zugát.
 

 

A gyerkőcök nagy örömére felfedeztem, hogy a szökőkútban maradt egy kis víz, ami megfagyott, így még korcsolyázhattak is egyet.

Végül rábukkantunk két óriási egymásba nőtt tujára, aminek koronája alatt igazi kis ágas-bogas, mászókázásra is alkalmas, "kunyhóra" leltünk.


Remek móka volt, tele élménnyel, fáradtan tértünk haza Apához.