2009. április 17., péntek

2009. április 14., kedd

Húsvéti séta

Húsvét hétfőn kis családunk a gyönyörű napsütésben felkerekedett és kisétált az Omszki-tóhoz sziesztázni. Végre sikerült az I GO-ban vinnem Lucát :)A tóparton aztán mindenki kedvére napozott.




2009. április 12., vasárnap

Ásítások II.

Esti szeánsz

Miközben vetkőztetem Lucát nagyokat mosolyog és be nem áll a szája. Hozzám beszél, komolyan koncentrál és artikuláltan közli a mondandóját. Majd elkalandozik a figyelme, Micimackó és barátai, majd a zenélő körbe-körbe forgó macik foglalkoztatják. Aztán következik a nap fénypontja, Gabesz fürdeni viszi.


A pancsolást csecsemő kora óta élvezi, a mai napig igazi vizicsibe. :) Szárítkozás, majd szauna apával (Nem, nem igazi szanuna, amolyan házi babaverzió. Pocak apja karjaiban pihen néhány percet a hősugárzó előtt.) Olajozás, pelenkázás, body felvétele anyával (utálja a macerát a hosszú ujjakkal), majd az angyalkaszerkó bevetése, Vigantol csepp apától, végül szopi, böfizés és alvás.

Tenger Olivér

Április 5-én hajnalban megszületett a kishaver :)

Jelmezbál?


Történt egyszer, hogy csengetett a postás és két kis csomagot nyomott a kezembe. Kanadából érkezett, Livi (Gábor unokatestvére) küldte. Micsoda meglepetés, vajon mi lehet benne? Nem, nem bontom ki, megvárom vele Gábort, de mégis, kíváncsi vagyok, engedélyt kaptam, kibonthatom. :) Két kis csodaruci, egy rózsaszín kötött kezeslábas és egy babaestélyi. Nem bírtunk magunkkal, ez utóbbit feladtuk Lucára. :)

Budakalászon lakni

Budapesten (Pesten) születtem, néhány évet lakótelepen laktam, de még be sem töltöttem a hatodikat, amikor családi házba költözhettünk. Azóta sok helyen megfordultam - pesti belváros, budai külváros, majd budai belváros, stb. - de mindig visszavágytam a zöldbe. Tavaly - köszönet a régi lakások megvásárlóinak, a családi segítségnek, stb. - sikerült egy házat vennünk Budakalászon. Decemberben költöztünk be, tudtuk, hogy jó lesz Nekünk itt és valóban egyre otthonosabban érezzük itt magunkat. Lucával egyik délután kisétáltunk az Omszki-tóhoz, bevallom én most jártam ott először, de mostantól rendszeres látogatók leszünk. :)
Másnap elmentünk a city-be, babakocsival mintegy 15-20 perces séta. City, vagyis faluközpont alatt Budakalász azon része értendő, ahol megtalálható a Posta, a Patika, a Kocsma, a Gyerekorvos, a Házioros és az Önkormányzat. Mi csak az első két műintézménybe tettük tiszteletünket, melyek kialakítása még nem követi az EU szabványt. Igaz, mi szerencsére babakocsival tesztelhettük, nehezen, de befértünk. :) Lehet, hogy az Önkormányzathoz is be kellett volna kopogtatnunk, kifejezhettük volna köszönetünket az anyagi támogatásért, amit Luca neveltetésére kaptunk. :)És még valami. Egy dolog bizton azt jelzi, hogy a fővárosból vidékre költöztünk, Húsvét alkalmából itt az utazó vurstli és a cirkusz. :)