2012. április 21., szombat

Luca és Dani

Még az oviban voltunk, amikor a bölcsiből hívtak, hogy menjek Boldizsárért. Szerencsére Detti felajánlotta, hogy Lucát hagyjam csak rá, ha vége a programnak hazaviszi hozzájuk, aztán majd meglátjuk.
A két kölök nagyon jól elszórakozott együtt, Lulunak esze ágában se volt hazajönni, hát még, amikor kiderült, hogy ebédre leves és palacsinta lesz. 

Miután meghallgatták a mesét - és Luca kapott két kölcsöncumit - közösen a szülői ágyba készülődtek az alváshoz. A kicsi lány végül hiányolni kezdett, így délután 2-re véget ért a nagy kaland, hazafuvarozták Andihoz és Bobóhoz.

Ovis nyílt nap

Lulu már napok óta nagyon készült erre a napra. Reggel izgatottan - bicajjal - indultunk el, útközben a kicsilány elmesélte a tavalyi emlékeit. Hihetetlen, hogy milyen jó a memóriája!
Az első utunk a mosdóba vezetett, ahol a kiszemelt wc-be rögtön pislit is, majd a kézmosást követően bementünk a Nyuszi csoport szobájába. 
 A kezdeti megszeppenésnek néhány perc múlva már nyoma sem volt. Miután tortát szelt az ismerős kicsiknek és nagyoknak, kipróbálta az izgő-mozgó teknőst , rögtön babázni kezdett. 
 A tízórait természetesen már Dani mellett falatozta és az udvarra is együtt mentünk, ahol közösen fedezték fel a játékokat. 
Lulu annyira jól érezte magát, hogy kijelentette, ő bizony itt is szeretne aludni. :) Majd szeptembertől.

2012. április 20., péntek

Rajzolunk


Lulu a kádban lerajzolta élete első emberkéjét, Napcsokának nevezte el.


Társat is kapott Szilva személyében.

2012. április 19., csütörtök

Húsvéti nyuszidekorációk

 cserépnyuszik
a kéket Luluval készítettük Boldizsárnak, sajnos már balesetet is szenvedett, a rózsaszínt a kicsi lány kapta tőlem ajándékba
 
 tojástartók dekorgumiból

ablakdekor

Luca beszéd

Gábor nyelvtörőre tanítja Lucát. Íme az eredmény:
" - Mit sütsz kis szűcs?
 - Husit."

2012. április 15., vasárnap

Csimpilimpi

Aprók tánca

Péntek délután csajos programot csináltunk Lucával; hosszú idő után újra elmentünk az Aprók tánca-ra a Faluházba. Szerencsére kevesen voltak, így Lulu hamar felfedezte Gréti barátnőjét a "tömegben". A kicsi lány hamar táncra perdült, nagy lelkesedéssel, ügyesen követte a táncház vezető bácsi instrukcióit.

A társaságomat sokkal kevésbé igényelte, a kis csapatban barátnője társaságában könnyen feloldódott. A közös éneklést nagyon élvezte, amit majdnem sikerült is megörökítenem a telefonommal. (A fránya technika kifogott rajtam, egyik videófelvétel sem sikerült.)
A program leveztéseként még gyurmáztunk is, egy katicát és két kismadarat készítettünk, amiből az egyiket persze Boldizsár kapta ajándékba.
hazafelé