2014. január 20., hétfő

Hóemberes party hó nélkül - Luca 5 éves lett

Idén komoly logisztikát kívánt, hogy a munka mellett, képes legyek elkészíteni a kicsilány szülinapi tortáit, de sikerrel jártam. Nagy segítségemre volt ebben Boldizsár, aki kis kuktaként szorgosan kevergette és kóstolta a tésztákat. A kóstolásba Lulu is szívesen segédkezett. :)
Anyu, hagyjál nyalakodni is!
Mi csütörtök este köszöntöttük fel a lányt, muffinnal és ajándékokkal leptük meg. Bobótól egy Little Pet Shop hörcsög szettet kapott, amit előzetesen ő maga választott ki. Mi társasjátékkal (Malacbanda), színezhető matricákkal és új filctoll készlettel készültünk.
A közös éneklésünk Bobóval ezt váltotta ki

Boldog szülinapot Luca!
Az oviba idén is répatortát vittünk, de - Luca kérésére - most csokimázzal vontam be, a tetejére még színes cukorvirágokat szórtam díszítésként. (fotó nincs) Szerencsére mindenkinek jutott belőle, pedig a köszöntésre Boldizsár és Anikó néni (logopédus) is hivatalos volt.
A szombati bulira - csupa csokis - hóember alakú tortát rendelt Lulu. Ezt több fázisban készítettem el, szombatra már "csak" a dekorálása maradt. A hóember szemei és a gombok oreo kekszből, a répaorra és a szája marcipánból, a szíve fondant-ból, a seprűje marcipánnal bevont grissiniből készült. Tálaláskor került rá még gyertya és tűzijáték, valamint mellette volt egy lila kicsi póni marcipánfigura is.
 
E mellett a bulira még készültem hóember építő társasjátékkal (erre nem került sor), hóemberes színezőkkel és pontösszekötőkkel, valamint bezsereztünk arcfestő krétát (csak Lulunak rajzoltam a pofijára) és egy lufihajtogatós szettet hozzá sok-sok plusz lufival. Ez utóbbiból Gabesz - a gyerekek nagy-nagy örömére - hamar megtanult kutyát, szúnyogot, hattyút és kardot készíteni. Persze a lakást is kidekoráltam a neten talált hóember girland elemekkel és a fehér papírtányérokból hóemberfejeket varázsoltam.
A buli jól sikerült, a gyerekek szabadon játszottak, birtokba vették az egész lakást. Amikor kezdtek túlpörögni bevetettük a diavetítést, ezúttal is remekül bevált.