2013. április 2., kedd

Halacska

Néhány ovistárssal összeálltunk és úszótanfolyamot szerveztünk magunknak a Cseppek Házában. (A szervezésért köszönet Dettinek.) Ma volt az első alkalom, Lulu nagyon élvezte.
Nehézséget csak az okozott, hogy Öcsi is állandóan pancsolni akart. Jövő héten ő is kezd Gabesszal.

2013. április 1., hétfő

Az első locsolók

Gergő

Dani
Bobó és Apu után Lulu izgatottan várta az ovistársait. Locsolókban aztán nem volt hiány elsőnek Marci érkezett két testvérével és az apukájával, utána Gergőék és végül Daniék. A nap végére mindketten messzire illatoztunk.

Luca versel

"Ide figyelj nyuszi pajtás
jöjj be hozzánk egy kicsit,
nyújtsd ide a tapsi füled
súgok bele valamit.
Közeledik húsvét napja,
el ne felejtsd kedvesem, hogy
a piros cukor tojást nagyon,
nagyon szeretem."

Szieszta



Kétkeréken

A futóbicikli után valóban gyerekjáték volt megtanulni biciklizni.



2013. március 31., vasárnap

Csibekostoló



Húsvéti répás muffin

Délután ezekkel a csibékkel kedveskedtem a lurkóknak és Gáboréknak.Mindannyian repetát is kértek belőle. (A recept szerinti adag szerencsére nagy, így holnapra még egy répatortát is készítettem belőle.)



Húsvétolunk

Az időjárás nem kedvezett a kerti tojáskeresésnek, ezért a nappaliban rejtettük el a csokitojásokat, a répába csomagolt (ovis, bölcsis jellel ellátott) cukorkákat és a nyuszi ajándékait.
A középső répát (belga sör) Gabesz kapta

Lulu gyakorlott keresőnek bizonyult, hamar felfedezte Bobó ajándékát és sok tojást és répát is megtalált. Öcsi is ügyeskedett, némi testvéri és szülői segítséggel szép számban sikerült neki is finomságokat gyűjtenie. 
Nézd, guminyuszi!
A szirénázó tűzoltóautót Apával rögtön össze is szerelték, nagyon tetszik neki, hogy világít és nénózik. A délutáni alváshoz fel is kellett vinnünk, szerencsére sikerült elérnem, hogy ne aludjon azért vele. (Elég hangos kis járgány, de Öcsi még  hangosabban tud szirénázni.)
Luca a saját ajándékára csak a végén bukkant rá, hangos örömkurjantással fogadta a kétkerekűjét.
A pótkereket szándékosan nem szereltük fel, mert ismerve a kisasszony biztonsághoz való ragaszkodását úgy gondoltuk, csak nagyon nehezen lenne hajlandó később megválni tőle. Szóvá is tette a hiányát, majd a bennti gyakorlatozás során többször dühös is lett a sikertelensége miatt. Késő délután dacolva a hideg széllel kimentem velük gyakorolni. Az indulás nehezen megy még neki, de már egész jól teker. Bobó lelkes drukkere volt, mindig megtapsolta, ha ügyesen ment.