2009. november 14., szombat

Az igazi Állatkert

A Pancsoló állatkerttel, hála Tolának és kis családjának, már nagyon korán megismerkedett Luca. Úgy láttuk itt az ideje, hogy az igazival is megismerkedjen. (Gábor kb. 20 éve, jómagam kb.4 éve jártam itt utoljára.) Igazság szerint kirándulást terveztünk mára, de az időjárás közbeszólt. Lényeg, hogy jött egy isteni szikra és már úton is voltunk a Fővárosi Állatkertbe egy jó melegen felöltöztetett kisdeddel, egy babakocsival, egy manducával, közepes adag kölesgolyóval (autóban üvöltés és éhség ellen) és apa fényképezőjével. Szerencsés megérkezésünket egy forralt borral és némi sajtos pogácsával ünnepeltük meg, hogy felkészülten vehessünk részt az elefántetetésen. Némi plusz pénz ellenében szervezett keretek között Lucával a hátamon megetettük a két fánit almával és répával. Picuri lelkes volt, de annyira azért nem, hogy megfogja, megtartsa és odaadja a répát az elefántnak. Talán legközelebb. Meglátogattuk a Szavanna-házat, az alvó marabu és a zsiráfok teljesen rabul ejtették Lucát.
A Majomházba is betértünk, itt Luca megpróbálta az üvegen kerersztül megsimogatni a gorillákat :) Láttunk még páviánokat, lajhárokat, zebrákat, leopárdokat, stb. Igazán nagy hatással még az aquárium volt Lucára. Sajna a ráják elbújtak, így nem simogattuk meg őket.

Barátkozunk

A babatalálkozók rengeteg alkalmat adnak arra, hogy csemetéink testileg és lelkileg is kötődjenek egymáshoz. Az ismerkedés eleinte kimerült egymás játékainak becserkészésben és csócsálgatásában, mára már azonban rendszeresek a szembenyúlkálások, karmolások, kedves simogatások, sőt a kedvenc játékok önkéntes kölcsönzése is.Luca a minap úgy találta, hogy Olivér már elég erős és nagy ahhoz, hogy felüljön a hátára :D

Íme a hatodik