2011. október 7., péntek

Fogas kérdés

Miért nem hagyott Öcsi aludni az éjjel? Mára virradóan alig pihentem, kb 1,5 óránként kóvályogtam át a szomszéd szobába, hogy megszoptassam síró-nyafizó gyermekemet. Jó-jó persze tudom, hogy fogzik, de mégiscsak tekintettel lehetne rám is ;) A napokban kibújt alul a nyolcadik foga is és bizony fölül mindkét oldalt jönnek az első rágók. Egész jól kitapinthatóak, de még nem törték át teljesen az ínyt.
A fárasztó éjszakát fárasztó nappal követte. Boldizsár egész délelőtt nyafogott és sírt, enni meg nem igazán volt hajlandó. Teljesen kiakadtam, remegtem a fáradtságtól és az idegi kimerültségtől. Végül kiabáltam és sírtam egy keveset, ez határozottan használt. Sikerült jókedvűen leülnünk ebédelni és hála a Nurofen hatásának Öcsi igazán jóízűen evett. Betermelte a csirkés csicseriborsós paradicsomlevest, majd a szilvásgombócot is.
Remélem, jobb éjszakánk lesz. Megyek is ...

2011. október 2., vasárnap

Még szokni kell

Múlt hétfőn Luca kijelentette, hogy "Ági, ne jöjjön!" és sírva fakadt. Megnyugtattam, de újra kezdte és ez ment legalább fél órán keresztül. Végül Ági megérkezett, Luca örült, de engem nem akart ereszteni. Foggal-körömmel kapaszkodott belém, volt nagy sírás, kibírtam, nehezen ment. (Fél-egy óra múlva telefon - minden rendben, béke és nyugalom.)
Kedden "Nem akarok bölcsibe menni!" nyafi és sírás Gabesznak, amit nyugodt indulás és odaút követett. Az elválásnál újra sírás. (Csücsökmanó itthon maradt, ezért bevittem a bölcsibe, nem mentem be, de az ajtó előtt kicsit hallagtóztam, vidám, nevető Luca hangok.)
Szerdán "Nem akarok bölcsibe menni!" nyafi és kicsi sírás, útközben még egy párszor elismételte az ominózus "Nem akarok ..." mondatot, de ahogy beléptünk az ajtón kivette a szájából a cumikat, elindult Bobóval felfelé és sírás nélkül váltunk el egymástól.
Csütörtökön a szokásos reggeli műsor, de most már Gabesztól is sírás nélkül vált el.
A kicsi lány napközben most már elég kiegyensúlyozott és jókedélyű, volt ebédnél előfordult egy kis pityergés és továbbra is nehezen ment az elalvás. Általában fél-egy óra elteltével sírva megébredt, de könnyen megnyugodott. A pisliléssel sem volt most gond, locsolta rendesen a fákat és a kiswc-t is látogatta. A bölcsit követő délutánok, esték most is nehezen teltek, de egy fokkal talán már kevesebb volt a nyafogás.
Öcsiről azért nem írok külön, mert vele minden rendben. Imádja a bölcsit, nagyokat játszik, jókat alszik (bár kb egy órával kevesebbet mint itthon) és eszik. És persze még mindig nagy bohóc.

Medvepark

Boldizsárral négyesben most jártunk először a Medveparkban. Időben érkeztünk, így jutott még nekünk a hosszú nyelű fakanálból és mézet is kaptunk helyben. Az otthoni isteni finom hársfamézet bizony sajnáltuk a maciktól, ezért almával készültünk. Brummogó barátaink nagyon hálásak voltak érte. ;) Miután Luca és Gabesz a kisvonattal bejárta a parkot, a "kötelező" programot - maci nézés és etetés - hamar letudtuk; Luca és Bobó is inkább a játszóteret választotta. Lulu olyannyira belelkesedett, hogy a hatalmas ugrálóvárat is kipróbálta. Bátran egyedül elkezdett felmászni a magasba, de a nagyfiúk sajna hamar kedvét szedték, visszafordult. (Az üzemeltető nagyon korrekt volt, visszaadta a befizetett összeget.) Aztán, hogy azért Öcsi is megismerhesse az itteni állatokat, babakocsis sétára mentek Gabesszal. Ezalatt mi Lucával nagy meglepetésemre lovagoltunk egyet. A kicsi lány három-négy kört ment - a kezemet fogva - Robi póni hátán.
Hazaérve főételnek macitésztát (olasz boltban lehet kapni színes maci alakú tésztát), desszertnek gumimacit és macimézet ettünk. ;)

Ma reggel