2010. október 21., csütörtök

2010. október 20., szerda

Babakonyha Lucának

Hétfőn pocsékul indult a nap, ismét rossz éjszakánk volt, ráadásul zuhogott az eső, ami azt jelentette, hogy nem jutunk ki a játszóra és nem tud Lulu bandázni a kis barátaival, vagyis fárasztó nap elébe nézek. Mégsem hagytam magam, lelkesen vetettem bele magam a közös játékba Manóval és Orsi babával. (Amióta Orsi baba megérkezett hozzánk állandó játszótársa Lucának, ő az abszolut kedvenc és az állandó partner, akit lehet pelenkázni, böfiztetni, stb.) Mivel megéhezett az egész babafalva, reggelit készítettünk nekik és már a terítésre került a sor, amikor Pocak konstatálta, hogy Orsi babának nincs széke.


Tüstént a tettek mezejére léptem, a C vitamin dobozából és némi hullámkarton, szintén valamilyen papírdobozból nyertem, illetve olló és ragasztószalag segítségével először széket, majd asztalt fabrikáltam. Végül a szieszta alatt, ami egyben az én pihenésidőm is, annyira elkapott a lendület, hogy fáradságot nem ismerve padot és tűzhelyet is készítettem a konyhába.


Lulu örömmel fedezte fel az újabb remekeket és vidáman uzsonnázott együtt játszópajtásaival. Sajna a fellépője nem bizonyult megfelelő széknek, ezért azt a feladatot kaptam, hogy neki is készítsek egy papírszéket. Doboz hiányában ez még kicsit várat magára.


2010. október 19., kedd

Vasárnapi látogatók - Orsi és Gábor

Első meglepetés:
Már egy ideje beszélgettünk a nagyszobában Orsival, amikor egyszercsak kiderül, hogy Bobesz itt van orra előtt a mózesben és ő még csak észre sem vette, pedig elsősorban a kiskrapek miatt jöttek. Nem is akart hinni a szemének, egy visító kismalacra számított, ő pedig egy édesen szundikáló apróságot látott. :D (Na persze, az érkezésük előtt 10 perccel hagyta abba a sírást és vágta be a szunyát.)

A szokásos ebéd utáni szieszta a nagybácsival

Második meglepetés:
Gábor és Luca nagyon egymásra találtak és nem csak a legozásban. Volt zsiráf-röptetés, hancúrozás, huncutkodás és még a popóját is hagyta megenni a kiscsaj.