2016. június 13., hétfő

Apák napja az oviban

Idén először rendezték meg. Az apukák kora délután mentek a gyerekekért, ők ébresztették őket, segítettek nekik összekészülődni, majd közösen hév-el elmentek a szentendrei közlekedési múzeumba. Itt a gyerekek játszottak, uzsonnáztak és felköszöntötték az apukákat.




Szedd magad eper

Amióta Budakalászon lakunk minden évben elmegyünk a gyerekekkel valahol a környéken epret szedni. A kalászi eperföldre hiába mentünk, de a pomázin azért tudtunk egy keveset szedni. Bobó, mint ilyenkor mindig, most is inkább a hasát tömte. :)

Kiesett Bobó első foga

Amikor megérkeztem az oviba Bobó szaladt elém az udvaron és mutatta, hogy kiesett a foga. Kicsit megrémültem, mert nem említette, hogy mozog és azt hittem kiverték. Öcsi azonban büszkén mesélte, hogy már rég ki akart jönni, délelőtt, amikor beleharapott a répába kiesett neki. Az öltözőben ott is várt minket a gondosan becsomagolt kis fogacska. (2016. május 25.)
A második már nagyon mozog, de még várat magára.

Bánki- tó

Hosszú idő után ez volt az első közös családi hétvégénk. A helyszínválasztásunk remeknek bizonyult; a szálloda közvetlenül a tó partján fekszik, a családi szobánk kellemesen világos és tágas volt, a wellness pont elég volt, a svédasztalos reggeli és vacsora választéka bőséges volt, ráadásul a hétvégére a gyerekeknek programokat is szerveztek (kézműves foglalkozást, kincskeresést).
 




Szezonnyitó bobozás Visegrádon

Bár a bobpálya egész évben nyitva van, mi minden évben tavasszal és/vagy ősszel szoktunk egy fél napra a pálya ördögeivé válni. Idén először a várat néztük meg és csak utána csúsztunk néhányat.

Anyák napja - Bobo köszöntése

Bobó előző nap már nagyon izgult, este többször elmondta a nagymamáknak szóló hosszú verset, de a nekem szólót sikerült titokban tartania.
Az anyukák köszöntése most is egyesével, az előzetsen leegyeztett időpontban, zajlott. (Szeretem ezt a szokást, a személysség varázsa annyival meghatóbb tud lenni.) Bobó kijött értem az öltözőbe és kézen fogva bekísért, leültett a feldíszített székbe és otthonosan elhelyezkedett az ölemben. Miután jól befészkelte magát ügyesen elmondta az egész verset.
 
Ha sikerül, később a videófelvételt is felteszem.