2016. november 7., hétfő

Kezdődik az iskola

Vegyes várakozásokkal

Szemüveges lett :)

Kisoroszi - hangolódás az iskolára (augusztus 28.)

Az év végén úgy döntöttünk, hogy az év végi közös családi kirándulást elhalasztjuk augusztusra. Azt gondoltunk jó móka közös főzéssel, sütögetéssel és fürdéssel hangolódni az új tanévre. Szerencsére több családdal baráti a kapcsolatunk, így nem csak a gyerekek, hanem mi, felnőttek is jól éreztük magunkat.


 

Balaton kétszer - Észak és Dél

Szigligeten egy hetet töltöttünk együtt Vikiékkel. A szállás felszereltésge és elhelyezkedése is remek, de két kisgyerekes család számára a beosztása nem ideális.(A nagy apartmanban 3 háló és 1 konyhás nappali volt, a teljesen külön bejáratú kis apartman egy fürdős hálót takart.)




 
A hét elején sok közös, kimozdulós programot szerveztünk; kirándultunk a Badacsonyban, bicajoztunk, kalandparkoztunk, majd miután Gabesz néhány napra elutazott inkább a helyi lehetőségeket használtuk ki, horgásztunk, meghódítottuk a várat, megnéztük a kiállítást, fagyiztunk és fürödtünk is egy keveset.
 

(Július második felében szerencsére sikerült kifognunk néhány igazán nyári napot.)

A következő hetet Balatonszéplakon töltöttük Szonjáékkal egy retro nyaralóban. A szállás legnagyobb értékét a jó elhelyezkedése jelentette. A Balcsi kellemes sétatávolságra feküdt, helyben volt kisbolt (isteni péksüteményekkel) és Siófokra simán át tudtunk tekerni.

Innen már csak egyszer kirándultunk, a Katica-tanyára látogattunk el, ahol néhány évvel ezelőtt már jártunk a gyerekekkel.