2011. augusztus 25., csütörtök

Bölcsire hangolunk

Közeledik a nagy nap, nem tudom kinek lesz nehezebb és kinek van leginkább szüksége addig is a készülődésre. Lucának már hónapok óta mesélünk a bölcsiről, ahová heti 3 alkalommal fognak Öcsivel járni. Jövő hétfőn kezdjük a kb. 2 hetes beszoktatást, addig meg közösen hangolódunk. Ági is, Ő ovizsákokkal - egy vitorláshajóssal és egy madarassal, mert, hogy ez lesz a jelük - lepte meg a gyerekeket. Én napok óta szebbnél szebb waldorf babákat és manókat nézegetek a meska-n, hogy legyen a csemetéinknek alvókájuk. A héten meg is érkezett Boldizsár édes kis piros csücsökmanója (csücsöknyuszit helyettesítendő) és Luca hajas babája a saját kis manójával.

Aztán ma este végre - legyen idejük ismerkedni az új társakkal, őszintén, nem bírtam tovább - át is adtuk nekik a meglepetést rejtő dobozokat. A kicsicsaj rögtön gondozásába vette a babáját (Rozi baba), levetkőztette, kiszedte a hajából a szalagokat, szeretgette, puszilgatta, a kicsi manójának (Eper manó - őt Lulu keresztelte el) a sapiját - Bobó után szabadon - rágogatta. Öcsi miután egy-két harapást ejtett a manóján különösebben nem foglalkozott vele, de az esti szopinál már a kezében volt ismét és morzsolgatta.

Ma, amíg a kicsik aludtak lerajzoltam nekik, hogyan is fog telni az elkövetkező két hét. Rögtön tanulmányoztuk is. Bobót különösebben nem kötötte le a dolog, leginkább azon igyekezett, hogy magához ragadja és megkóstolja valamelyik papírt. Lulu figyelmesen végighallgatott és kérdezgetett is. "Dani hol van? Dani mit eszik?" majd este megmutatta Gabesznak a kifüggesztett "órarendet" és közölte, hogy "Most Andival megyek, aztán Apuci visz minket." A reggeli logisztikán még tanakodunk, ami biztos, hogy a beszoktatást én csinálom végig és a nap végén én fogom elhozni őket a bölcsiből.

2011. augusztus 21., vasárnap

A sapkás lány

Luca még mindig szívesen visel - időjárástól függetlenül - sapkát.

Sajnos, ezt a kedves kis sapit mostanra kinőtte. :(