2011. március 12., szombat

Hajógyári-sziget

Végre itt a tavasz! Hála Bobó 6.15-ös ébresztőjének reggel előkészítettem az ebédet - hamar bepácoltam a halakat és megfőztem a rizst - , így bátran kimozdulhattunk ebben a csodálatos napsütésben a Hajógyári-szigetre. Éppen itt volt már az ideje annak, hogy feltérképezzük a játszóteret. Amíg Boldizsár a babakocsiban szunyókált, Luca szépen, lassan, óvatosan, lépésről-lépésre felfedezte velünk a terepet. Az új terepen bátortalanul mozgott, nem hozta igazán lázba a sok új játék, furcsa volt neki a sok gyerek és szokatlannak találta, hogy egy-egy játékért meg kell küzdeni (esetében leginkább ő az, akit odébb löknek, taszigálnak) vagy éppen várnia kell a sorára. Némi rábeszélés után azért csúszott egyet velem a hullámos csúszdán, hintázott, kavicsozott, kipróbálta a pörgő-forgókat és sétált egy nagyot.

2011. március 11., péntek

Fiúk

Józsi bácsi

Luca totyogós kora óta nagy barátságban van a szomszédunkkal, Józsi bácsival. Reggelente az ő kakasai köszöntötték Lulut, nála lehetett nyuszikat simogatni, pipit etetni, olyan hangosan kell orrot fújni, hogy ő is meghallja, őt is ijesztgeti ... Amióta újra többet kint vagyunk a levegőn, nem telik el úgy nap, hogy Manó meg ne látogassa öreg barátját. Ahogy kilépünk a kapun lesi az autót és azt, hogy Józsi bácsi kint van-e a kertben. Újabban, ha meglátja semmi sem számít, lepattan a motorról, szalad és kézen fogva az öreggel mennek is a dolgukra, megetetni a baromfiakat és megkeresni a friss tojásokat. Luca aztán nagyon óvatosan hozza a is a kis kezében az aznapi, gyakran még meleg, zsákmányt. Ma egész hosszan elidőzött a szomszédban, segített bekergetni a kiszabadult csirkét a tyúkólba, meghallgatta az ott fészkelő rigó énekét, megnézte az első tavaszi virágokat, sőt, most először még a házba is bement körbenézni.

"Csendes" éj

Korábban már írtam, hogy Lucával mostanában küzdelem az altatás ("Luca nem fáradt." "Luca nem alszik!!!") és újabban éjszakánként is gyakran felsír és fel is ébred. (Jönnek az utolsó rágófogak és valószínűelg rosszakat álmodik, ez utóbbira a napközbeni szerepjátékaiból lehet következtetni. Orsi baba, Ivett babák és Elmo is gyakran felsírnak altatás után, kérik a cumit, fáj valamilyük, ölelgetésre vágynak, stb.) Mivel én Bobó "ügyeletet tartok" (szoptatok, altatok) ilyenkor Gabeszt ébresztem, Ő támolyog át a kicsicsajhoz, hogy megnyugtassa, visszaaltassa. Attól függően, hogy milyen "ügyes" volt, reggel vagy magam mellett, vagy Luca szobájában a matracon találom.
Mindeközben az elmúlt napokban nekem úri dolgom lett; Boldizsár átaludta az éjszakákat, csak 6 körül ébredt. Sőt, még az is előfordult, hogy evés után visszaaludt és így kaptam még egy kis pihenőidőt.

2011. március 7., hétfő

Kóstolgatunk - almapüré

Míg Boldizsár örömmel betermelt majdnem egy "egész" párolt, pürésített almát, addig Luca baba néhány falat után kijelentette, hogy Ő inkább másik, ropogós almát kér.

2011. március 6., vasárnap

Öcsi Bernivel ismerkedik

Tök jó ennek a csajnak a haja! Kár, hopgy csak ritkán jár felénk.
A kezét is meg kell kóstolnom.
Hamm.
Finom falat, én mondom nektek srácok.

Az új csengő

Gabesz ma a boltból egy csengővel gazdagabban tért haza. Lucát meglepő módon (kicsi korától kezdve utál minden játékot, ami bármiféle mű hangot ad ki) teljesen izgalomba hozta a csengőhang kiválasztása, majd a csengő gombjának nyomogatása.
START
Apuci ezen felbuzdulva remek játékot talált ki a lánynak. Kiküldte Lulut hozzám a konyhába és Ő meg eldugta neki a csengőt, amit Lucának úgy kellett megtalálnia, hogy nyomogatta a csengő gombját és figyelnie kellett a hangra.

Merre szól a hangocska?

Nagyon élvezte a játékot, újra és újra kérte Gabeszt, hogy rejtse el a csengőt. Nem is tudom mi jelentett nagyobb kihívást, kitalálni nekünk a rejtekhelyeket, vagy Lulunak megtalálnia a csengőt.

Aki keres, az talál :D