2009. október 9., péntek

Tombolán nyertük - NBH logos Hajtka mei tai :D

A kis gourmet

Csipet lassan 9 hónapos és az elmúlt 3 hónap alatt igazi ínyenc vált belőle. Kezdetben lelkesen ette a pürésített gyümölcsöt, zöldséget, ma már szinte kizárólag csak rendes, darabos ételt eszik. (Mindezt persze továbbra is komoly, rendszeres szopizás mellett teszi.) Az evés, ami részben etetés, részben önálló evés (csipegetés, maszatolás, szájba tömködés), komoly és élvezetes időtöltés mindannyiunk számára. Olykor kishörcsöggé változik Manócska, ilyenkor jó nagy falatokat gyűjtöget mindenféle finomságból a két kis pofazacskójába és el kell vennünk a kezéből az ételt ahhoz, hogy rágjon és nyeljen is.
A nagy kedvencek: sárgarépa, krumpli, fehérrépa, paszternák, cékla, brokkoli, barack, nektarin, alma, körte, túró, joghurt, kölesgolyó, buláta, rizstallér, babakeksz, zsömle, banán.
Tegnap vendégségben jártunk, paradicsomos, cukkinis, bazsalikomos csirkét evett tésztával. Ma pedig hagymás, oregánós padlizsánt, csirkét és főtt kruplit ebédelt.

2009. október 8., csütörtök

Pá, pá

Tegnap előtt a karmesteri mozdulatok folyamatos fakanállal nehezített gyakorlása meghozta gyümölcsét, Manócska lelkesen pápázik. :D

2009. október 6., kedd

Szöveg nélkül

Az új ülés

Lulu a jó étvágyának és az anyatejnek köszönhetően szépen gyarapodik, 9 kg körül jár a tömege. A Mamitól kapott kis hordozót már jócskán kinőtte, amit úgy adott a tudtunkra hogy
azautóutat hazáig végigordította, bárhonnan is indultunk.
Ez nem tett jót egyikőnknek sem, anyának a hallása, apának az idegei bánták. Feltérképeztük a biztonsági gyerekülés felhozatalt, boltoztunk, próbáltunk, teszteket és véleményeket olvastunk, végül kikötöttünk a BeSafe-nél. Persze Luca szava volt a döntő, minden próbánál jól érezte magát benne, tetszett neki a kényelem, és hogy nem fekszik hanem ténylegesen ülhet.

Ma reggel Thész Luca pakkot kapott, nem is kicsit, nagyot. Este közösen kibontottuk, és kicsi lányunk nagy örömmel fedezte fel tartalmát, tesztelte kívülről, belülről.