2015. szeptember 21., hétfő

Uncsistesók

Lulu biztos kiakadna a címen. Többször szóvá tette, hogy miért hívom Évit és Jimmyt uncsitesóknak, amikor ők nem is unalmasak. :)

Az idén végre sikerült hosszabb időt együtt töltenie a gyerekeknek. Amíg Luca táborozott Bobó a teljes Salgado famíliával együtt Maminál nyaralt. Jimmy és Évi hamar maguk közé fogadták Öcsit. Napközben együtt játszottak, este meg hármasban aludtak a kis franciaágyban. Ezt követően nálunk vendégeskedtek az uncsitesók, akik kiélvezték a telepi élet előnyeit.Kedvükre játszhattak a kertben és az utcán, megtanultak biciklizni és még a Hol nem volt park-ba is ellátogattunk.

 
 
 
 
Egyik este Jimmy vezetésével a gyerekek salsa vacsorát készítettek Nekünk, amihez előzetesen Gabesz segítségével ők maguk is vásároltak be.

 

2015. szeptember 20., vasárnap

A Tiszánál

Hosszas keresgélés után Tiszaörvényesen találtam egy éppen nekünk való helyet. Egy méretes telken állt a kicsi korszerűsített nyaraló és egy 1,5 m mélységű 6mx3m-es medence és mindehez tartozott egy stég. Annyira rabul ejtett minket a nyugalom és a helyszín adta lehetőségek (horgászat, úszás, grillezés), hogy alig mozdoltunk ki a mi kis rejtekünkről.
Természetesen nem hagytuk ki az Ökocentrumot Poroszlón. Szerencsére még épp elkaptuk a vidra etetés végét. Bejártuk az akváriumot, megetettük a szarvasokat, tutajoztunk a "tavon", hűsöltünk a pelikánok előtti párakapunál, megcsodáltuk a hatalmas teknősöket és a tűző napon végigcaplattunk még a háziállatoknál.
 

Lenyűgöző élmény volt a motorcsónakozás, amely során idegenvezetőnk rejtett részekre vitt el minket és módunk volt megcsodálni a Tisza-tó változatos madárvilágát.Láttunk gémeket, kócsagot, bakcsót, sólymot, kárókatonákat és jégmadarat, megkóstoltuk a sulyom gubólyát (olyan az íze, mint a gesztenyének), a tündérrózsák mellett megismertük a békatutajt és a békaszőlőt.
 
Kisebb kirándulást tettünk az Ártéri Sétaúton és az Örvényi Pákász tanösvényen, mely számos kalandot is tartogatott számunkra. Csónakkal átkeltünk a Göbén és hétmérföldes csizmánkban bejártuk a mocsaras vidéket. Legalábbis addig, amíg bírtuk, mert az előzetesen magunkra fújt szúnyogriasztó nem igazán tartotta féken a vérszívó fenevadakat, ezért meghátrálni kényszerültünk.
 
 
A legnagyobb élményt mégis a horgászat jelentette. Indulás előtt még gyorsan elintézte mindkét gyereknek apa a horgász engedélyt és vettünk két first kit-et. A botokat már első nap belógattuk és attól kezdve minden este ez lett apa külön programja a gyerekekkel. A kezdők szerencséjének vagy a bő halállománynak volt-e köszönhető azt nem tudom, de esténként biztosan akadt egy-két kisebb hal a horgunkra. Többször fogtunk harcsát, idővel megtanultuk, hogy bizony eléggé szúrnak és utolsó este egy kis keszeg is horogra került, amit grillezve Luca lelkesen el is fogyasztott.
 
 

Hazafelé még a nyíregyházi állatkertbe is ellátogattunk, ahol többek között megnéztük a fókabébit és az elefánt borjút is.