2009. április 4., szombat

Beköszöntött a tavasz és már a nyár is kacsintgat!

Végre itt az én időm. :) Alig tűnnek fel az első napsugarak engem mintha kicseréltek volna. Derűsen, energiával telten indul a reggel és alig várom, hogy Luca mosolygósan ébredjen és elmesélje mi történt vele Álomországban. A hétvégéket különösen szeretem, mert ilyenkor, mint ma is, Gábor is itthon van velünk és együtt ébredezhet a kis családunk.
Ma ismét meleg és mozgalmas nap elébe néztünk, ezért reggel nehezen döntöttem el, hogy mi is lenne az ideális öltözet Pocammanó számára; végül egy zöld alapon szines pöttyös rugdalozót adtam rá. A nap során aztán ez többször lekerült, majd visszakerült rá. Első ruhacsere: Délelőtt a Nagyi és a Kempi látogatták hozzánk, akik legkisebb unokájuknak tündéri zöld kapucnis pulcsival és igazi lányos kisruhákkal, na meg egy színes, állatos szélforgóval kedveskedtek. (Ennek nagyobb sima szines változatára már régóta vágyok jómagam is.) A divatbemutató jól sikerült, bár a végére a modell kissé kidőlt. :) Második ruhacsere: Úgy terveztem ma is kint altatom Lucát a gyönyörű napsütésben. Megszabadítottam a rugdalózójától és egy pamut vastagabb hálózsákot adtam rá.
Harmadik ruhacsere: Nem jött be, túl melegnek bizonyult, hálózsák le, rugdalózó vissza. Így mentünk ki délután Vikivel, Zsolttal és a még pocakban lévő Olivérrel a rómaira, amolyan szezonindítás gyanánt. A lányok üdítőt, a fiúk, mint rendes családos ill. leendő családos (éppen szülni készülő) apukák alkoholmentes sört fogyasztottak. Luca nem válogatott, most is tutira ment, jót szopizott a Duna-parton. Sétáltunk egy nagyot és közben néztük a többi babakocsist és meg-meg álltunk, hogy Viki bírja a tempót. (Olivér bizony kifelé kacsingat már. :) )Negyedik ruhacsere: nem, nem volt hatalmas kaki.csak esti fürdés és alvás. :) Igazán jó napunk volt.

Ásítások I.

Egy kis cukiság a közelmúltból. Igazság szerint már nem is olyan közeli. :(

2009. április 3., péntek

Ébredések





Felfedezések II.

A tegnap délutáni séta alkalmával Luca a szokásos egy-két órával szemben alig fél órát aludt. Szerencsére nem azért, mert nyűgös volt és sírt volna, hogy anyu most azonnal vegyél ki és vigyél haza, hanem azért nem hunyta le a szemét hosszabb ideig, mert teljesen rabul ejtette a gyönyörű napsütés, ami érdekes árnyjátékot varázsolt a babakocsiba.A tegnapi lelkes mozizása után úgy döntöttem, hogy mára is váltok neki jegyet, az ebédet követően úgy döntöttem, hogy kiviszem a mózest a teraszra és ott altatom. Az ötletem lelkes fogadtatásra talált, madárcsicsergés, kutyaugatás, napsütés társaságában nagyot pihent Pocak a szabadban.

Felfedezések I.

Van kezem és milyen finom!

Ha nagy leszek, karmester leszek!

Pocak határozottan muzikális, ezt az alábbi képeknél mi sem bizonyíthatja jobban. :)


Kedves Szüleim! Fáznak a füleim, küldjetek sapkát, csókolom a macskát. :)


Amikor megszületett Luca nem volt olyan kicsi sapka, amiben ne tünt volna el a fél fejecskéje amikor ráadtuk. Idővel sikerült orvoslnunk ezt a problémát, kaptunk kisebb sapkát illetve Luca gyorsan nekiállt növeszteni a fejecskéjét. Mára már egész sapkagyűjteményünk lett, fehér meleg füles kicsi, fehér pamut kicsi, csíkos pamut kicsi, kék plüss manósapka (ez az én kedvencem), zöld sárga csíkos füles, narancs-sárga csíkos füles, stb. A legújabb darabok igazán különlegesek, mert azokat a Mami kötötte neki. Talán még az idén, legkésőbb ősszel, élesben is tesztelhetjük. :)

2009. március 30., hétfő

Napirend

Jelentem dolgozunk rajta mindketten. :) A múlt héten elkezdtem írni a szopizások időpontja mellett azt is, hogy napközben mikor és mennyit alszik, mikorra esik a fürdetés és az elalvás időpontja illetve milyen extra esemény (pl. oltás, ultrahnag, látogató, utazás, stb.) történik az adott napon. Határozottan jó dolgunk van, ahogy nő Pocakmanó (Már most nosztalgiázok, hogy miylen volt, amikor még kicsi volt.) egyre kevésbé igényli a 2,5-3 óránkénti szopizást, egyre többet van napközben ébren, végül este egyedül elalszik és 8-10 órát alszik egyhuzatban.
Amikor ébren van nagyon aktív és közlékeny baba. Hatalmasakat mosolyog és be nem áll a szája, még a kötelező (csípő és lábfej) tornát is egyre jobban viseli. Figyeli, sőt követi is a szemével az őt izgató tárgyakat, és még a fejét is átfordítja, ha kell.

Tavasz van :)

Ha reggel süt a nap, akkor máris jól indul Luca napja. Hosszú percekig vidáman nézi a fényjátékot a kedvenc függönyén keresztül. Na ne gondoljatok semmi extrára, egy kék függöny, amin sárga csillagok, holdak és napocskák vannak. Egyre többet vagyunk a szabadban, élvezi a madárcsicsergést, az új szagokat és illatokat, miközben sétáink alkamával azt figyeljük, hogyan szépül és épül a környék. Nemsokára kész az új játszótér! Persze egyenlőre ezt még csak én értékelem nagyon. :)