2010. szeptember 3., péntek

Újabb részletek

Tiszta fejjel újabb részletek jutottak eszembe ami a tegnapi bejegyzésbõl kimaradtak. 2 kabaréba illõ esemény is történt, az egyik amikor 2 kettõ perces fájás közt a doki még halál nyugodtan körmöt vágott. Végülis õ tudja, nekem 1, neki több száz szülés van a háta mögött- gondoltam. A másikon utólag már csak nevetek, de ott és akkor nem volt vicces. Már megindult a szülés, mindenki végzi a dolgát, mikor az ajtóban megjelenike egy jómunkásember és közli a dokival hogy neki azonnal el kell állnia az autójával mert nem tud miatta kivágni egy fát...nem zavartatta magát, még vitatkozni is leállt. Csak tudnám hogy ha ez így megy akkor nekem miért kellett csodaszép nylon-kalucsnit és zöld köntöst viselnem.
Bobót már tegnapi este levették a monitorról, ennek örömére ma végigaludta a napot. Ez egy kis aggodalomra adott okot, de a doki megnyugtatott hogy normális, de azért a fürdetésnél alaposan megvizsgálták és minden rendben volt. Szopizni is tud, de inkább alszik.

2010. szeptember 2., csütörtök

Boldizsár

Megérkezett Boldizsár.

Még nagyon friss az élmény, így annak ellenére hogy ülve képes volnék elaludni inkább kiírom magamból az utókor számára. Holnap már nem lenne ilyen, inkább rászánom ezt a fél órát.

1-én Andi azzal a hírrel csörgött rám hogy fájásai vannak, próbáljak meg időben hazaérni. Aznap meglepő mód időben végeztem a munkával, és a telefonja már a garázsban ért, így nem volt kapkodás, csak egészséges izgalom a hazaúton. Olyannyira, hogy mire megérkeztem az első dolgom a wc-be vezetett, és az események során még vagy 3x...
Rendhagyó módon 6-kor bevettem magam Luluval a fürdőbe és mindketten letusoltunk, én egy borortválkozást is beiktattam. Csak szép nyugodtan, mert mióta hazaértem a fájások megszűntek. Vacsora után eszembe jutott hogy kellene még egy utolsó közös képet készíteni ahol Kispocak még anyában, így ezt is beiktattuk a játékba.

Aki bújt aki nem...

Az este további része a szokásos módon telt, részemről altatás, Andi tett-vett-pihent. Fájások voltak, de jelentéktelen mértékűek, viszont rendszeressé váltak. Gyors konzultáció a szülésznővel, és úgy döntöttünk bemegyünk. 1/4 1-re értünk át a Klinikára, gyors vizsgálat és már kaptuk is a 3-as számú szülőszobát.

nem voltunk éhesek


CTG, séta, vizsgálatok, de a bizonytalanság uralta az estét, tágulás van, de a fájások gyengék. Próbáltuk előbb hasznosan, majd bolondozva elütni az időt, de 4 körül mindketten kidőltünk, és a hír, miszerint lehet mégsem lesz szülés, megviselt.

CTG. Szívhang normális, fájások 10-14%

Orvososdi. Mindig fontos a megfelelő paciens-orvos viszony

Lehet nekem sikerül?


Közben a tágulás elérte azt a mértéket amire már a doki is felfigyelt, így 1/2 6 körül ő is megjelent, és a szülés beidítása burokrepesztéssel mellett döntött. Innen felgyorsultak az események, akarom mondani a fájások. Olyannyira, hogy a fájások kezdtek tolókká alakulni, szegény Andi vajúdott, de a méhszáj tágulása nem tudta követni a tempót.
Lulu születésénél tapasztalt pikk-pakk tolunk 3-at és kint is van a gyerkőc most sajnos nem működött. Andi is, és is kimerültek voltunk, más-más módon hagyott nyomot rajtunk az elmúlt 2x óra. Végül 8.00-kor megérkezett közénk Boldi, épen egészségesen.

Épp hogy csak kibújt

Családi kör

Hullámos fürtök

Napfürdő

Andi cicire rakta, először csak nyalogatta az előtejet, de végül sikerült bekapnia a cicit és igazi szopival innia valamennyit. Sajnos a szoba hűvös volt és elkezdett prüszkölni, így nem sokkal később elvitték melegíteni, majd megfigyelni mert a légzése még nem volt az igazi.
Én, mint aki jól végezte dolgát szülés után elmentem dolgozni, majd haza hogy Lucát átvegyem Kempitől. Közös alvás után bevetettük magunkat az autóba, és elmentünk meglátogatni Anyát...

2010. augusztus 30., hétfő

Etye-petye-lepetye

Amióta beindult a csipogója, nincs megállás. Határozottan szórakoztató ez az új fejlődési állomás. :) Mostani kedvencek: Nagyi, Kempi, kár-kár (varjú), gombóc, játszi, eszik, inni, keksz, Kata, Eszti, Anna, Ági ...

Cukkinilepény

Miután kora este Apával komódot szerelt Manó úgy látta Nekem is segítségre van szükségem. Elővette a kiskötényét és kérte, hogy adjam rá, hogy a megfelelő öltözet ne legyen akadály a konyhai ténykedésben.

Miután szigorú minőségellenőrzést követően beleszórta a reszelt sajtot a masszába ügyesen összekeverte azt, ecsettel kiolajozta és zsemlemorzsával beszórta a sütőtálat végül néhány mintavétel után befedte kolbásszal a masszát. És persze jutalmul megeszegette a maradék sajtot. :)

Egy kicsi torna

Lulu legújabb szórakozása, hogy elkéri a kanapé párnáit, behozza és hozzáilleszti a fellépőjét, majd onnan ugrál a párnákra. És persze ezt a kis cimboráinak is megtanította már. :)
Múlt szerdán még fagyiztunk