2010. november 20., szombat

Öcsi hírek

Bobesz továbbra is szépen nő; sokat és gyorsan eszik, férfiasakat böfizik és már csak néha bukik. A hasfájás is lassan a múlté, leálltunk a doki néni féle szerről és már csak a messziföldről küldött csodaszert használjuk. (Köszi Csicsi, úgy néz ki használ.) Továbbra is sok a pisi, ami most már főleg a pelusban és nem mellette, a fürdőkádban, vagy Anyán landol, és bizony csak néhanapján, akkor is némi segítséggel (torna, szélcső), van csak kaki.


Öcsi, ha épp nem eszik vagy alszik, akkor biztosan izeg-mozog és közben vidáman gajdol és mosolyog, figyeli a fény-árnyék játékot és a színes babajátékokat. Tegnap sikerült megfognia, ugyan még csak véletlen, a mózes szélén csücsülő paciját is. Nagy kedvence a kukac koma és az aljára aplikált Eni (ööö tőle kapta) sárkány.


A kicsisrác a napirendjét is kialakította. 6-7 között ébresztő, majd a reggelit követően 1-1,5 óra játék, aztán 1-1,5 óra alvás. 10 körül van a tízórai, ezt egy rövidebb kb 1 órás ébrenlét követi, majd egy hosszabb 3-4 órás pihenő (ált. levegőzés a szabadban). 2 körül ebéd, majd 1-1,5 óra játék, aztán 1-1,5 óra alvás. 5 körül uzsonna, majd kb 1,5 óra játék, amit ismét egy rövidebb alvás és ébrenlét követ. 9 fele van a fürdés és fél10-10 fele térünk nyugovóra. Éjszaka ált. egyszer kelünk valamikor 2 és 4 között.

Luca bevásárol

Lulu ma a játszó után feltétlen boltba akart menni és ha bolt, akkor bizony kenyeret veszünk. Ja, hogy Anya már bevásárolt, nem számít. A móka kedvéért adtam Lucának 50 forintot és kértem, hogy vegyen egy zsemlét. A kicsilány önállóan besétált a boltba és - egy kis apai segítséggel - megvette élete első zsemléjét. :D

Egy elégedett vásárló

Anya figyelj, rendet rakok! ;-)

2010. november 17., szerda

Hétvégi (villám)látogatók

Mami, aki Lulu szerint is Szekszárdon lakik és palacsintát süt, péntek délelőtt érkezett és csak vasárnap délelőttig maradt. Ez alatt a rövid idő alatt is sikerült kostolót kapnia nagycsaládos életünkből; volt éneklés, rajzolás, ebédeltetés (Luca mostanában néha kicsi babát játszik, ilyenkor nekünk kell etetni - Mami társaságában ez gyakrabban előfordult, na ja, jó az, ha az embert kényeztetik), pelenkázás, böfiztetés, gyerekmegőrzés, kertészkedés, táncház ...


Kempi és a csajok (Kata, Anna, Eszti) szombat délután ugrottak be hozzánk, hogy végre láthassák az újdonsült nagyfiút és Lucát. Alig léptek be a váratlan vendégek az ajtón, Luca rögtön birtokba vette Kempit és jó ideig el se mozdult az öléből. Később aztán vidáman fogócskázott Esztivel és boldogan rajzolt Annával.

Viki és a fiúk, Olivér, a játszópajtárs és Zsolt, aki macit rajzol Luca tenyerébe, ugyan vasárnap délelőtt érkeztek, de csak ebédnél találkoztunk, mert délelőtt külön programunk volt. (Ellátogattunk a Szederinda nyílt napjára, ahol miközben anya Bobesszal szemrevételezte a terepet és a személyzetet, Luca meghallgatta a gitáros bácsit, majd otthonosan mozogva járt-kelt, hol egy babakocsi, hol egy plüssmaci társaságában. A kertet sem hagytuk ki, hiszen remekül lehet itt Danival fogócskázni, hévet lesni és "örömünkre" kavicsot dobálni.) Szerencsére azért ebéd után és az alvást követően jutott idő a közös játékra is.
Olivér

2010. november 16., kedd

Aprók tánca 2. lecke

Az egész család és Mami is elkísérte Lucát az Aprók táncára, ahol most is is ő volt az egyik legapróbb és legvidámabb huncut kis résztvevő. Grétivel kézenfogva indult a móka és persze Anyuci is táncra perdült.Sőt, ez alkalommal Dani (és Detti) is eljött, akit Luca hamar táncba vitt. Valójában ez úgy nézett ki, hogy Manó megragadta Dani kezét és besétált vele a kör közepére, ahol, aprócska szerelmespárként álldogálva édesen mosolyogtak egymásra és a táncoló gyrekseregre. (Megbocsáthatatlan bűn, hogy a fényképezőgépünk lemerült és nem sikerült megörökítenünk őket.)

Körbe körbe karikába