2013. november 24., vasárnap

Répás sütinyalóka (cake pop)

Alapjául a már korábban közzétett Öcsi által Kempnek készített répatorta szolgált. Mivel nem hagytam "száradni" a tésztát a citrusos mascarponekrém mellett még egy kis búzacsírát is adtam hozzá.
 
Ehető csillogó gyöngyök is vannak rajta! Nyami!

Kérek még!

Köszöntés

 
Kempi segítek, jó?

Fiúk

Így készült Kempi tortája

Végy egy 3 év forma kisfiút, aki imád a konyhában szorgoskodni, végy hozzá néhány répát, majd hagyd kibontakozni a pucolásban a gyermeket.

Eztán vesd be a konyhai robotgépet, ami ugyan hangos, de imádja nyomkodni  a kisded, hagyd, hogy kiélje magát. Készíts elő kisebb és nagyobb keverőtálakat, amikbe a nagyságrendet szigorúan betartva, de a pontosságra fittyet hányva hagyd hangos számolás kíséretében kimérni a hozzávalókat. Varázsold elő a legnagyobb fakanaladat a gyűjteményedből, nyomd a gyerek kezébe és hagyd havv borítson mindent egybe.

Ekkor nyugodtan adj lehetőséget nagyobb, 5 év körüli, csemetédnek is bekapcsolódni, hiszen a keverés komoly fizikai munkát és kitartást igényel. Ha mindezzel megvagy öntsd formába szeretett gyermekeid remekművét, süsd ki és tálald most éppen a nagyapjuk 61. születésnapjára.
Ja és nem baj, ha akad otthon egy kevés gyurmarci, hogy igazán egyedi figurákkal díszithessék a tortát.


Kakakó party-ra készülünk

Amióta korábban sötétedik és hidegebb van egyre több időt töltünk "bezárva". Ilyenkor közösen újra felfedezzük a benti játékokat és többet kézműveskedünk. Luca hosszasan időzik a rajzasztal mellett, ahová egyre többször Boldizsár is csatlakozik hozzá. Építünk házat, várat, utakat legóból és fakockából, társasozunk, tornázunk, diavetítőzünk, bölcsiset játszunk és persze sütünk-főzünk. Általában véve jól szórakozunk együtt, de gyakran felmerül a gyerekekben, hogy hívjuk át Regit, Virágot, vagy  éppen látogassuk meg daniékat, Olivéréket, igénylik a gyerektársaságot.
Többen többször biztattak, hogy fogolalkozzak gyerekekkel, csináljak kézműves foglalkozásat vagy épp gyerek főzőkurzust, valami - leginkább az, hogy a saját gyerekeimtől venném el az időt - azonban mindig visszatartott. A múlt héten azzal álltam elő Gabesznak, hogy rendezzünk renszeresen Kakaó party-kat, ahová Luca és Bobó kis barátait hívjuk meg. Nagy meglepetésemre rögtön pozitív fogadtatásra találtam az egész család körében. A vendégeknek majd habos kakaóval, süteménnyel és valami tartalmas programmal készülünk. Az idén még két ilyen délutánt szervezünk, az elsőre (nov.30.) már ki is küldtük az általam rajzolt, a gyerekek által színezett meghívókat. (Már ezek készítése is remek program volt.) Kézműveskedést és diavetítést tervezünk.
a  középsőt Barnabásnak készítette Bobo, a többi Luca munkája