2012. május 10., csütörtök

A helyi kalandpark

A bevásárlóközponttal szemben kb. 1 éve nyitottak egy kertészetet, ami, mint kalandpark is hirdeti magát. Nekem valahogy kívülről nem volt szimpatikus a hely, aztán egyre több anyukától hallottam, hogy milyen jópofa, végül szombat délután Dettiékkel együtt kipróbáltuk.
Bobó - egy bob car-on - épp látogatóba megy a nagyokhoz.

A kertészet vége a kellemes árnyékot adó fák alatt remek - csúszdákkal, kézzel hajtható kosaras körhintával, homokozóval, faházakkal, mindenféle járgánnyal felszerelt - játszóhelyet és néhány nyulacskát rejt.
 Luca és Dani örömmel fogadja a vendéget

A gyerekeknek - és persze nekünk is - nagyon tetszett a park, nemsokára biztosan visszatérünk, de addig is edzem a karom, hogy könnyebben tudjam a négy gyerekkel telepakolt körhintát hajtani.

2012. május 7., hétfő

Anyák napja a Szederindában

Miután a gyerekek kiskígyóban bevonultak a "tornaterembe" mindenki választott magának egy hangszert, felállt a zenekar és megkekzdődött a műsor. Voltak, akik elpityeredtek, voltak, akik leléceltek (pl. Boldizsár) és voltak (mint pl. Luca és Dani), akik egész ügyesen aktívan közreműködtek a műsor végéig. 
 

Közös örömzene - itt még Boldizsár aktív közreműködésével. 
A következő pillanatban egy hatalmas mosolyt követően elhajította a csörgőt és odabújt hozzám.


Anyuci ezt neked készítettem!

A bölcsiben már legalább 2 hete aktívan készültek az ünnepségre, így az ajándékkészítést sem ahgyták az utolsó pillanatra. Aznap, amikor a nagy  mű készült, hazafele megkérdeztem Lulut, hogy ma mit csináltak a bölcsiben. Közölte velem, hogy "Pszt! Titok!" Majd egész részletesen elmesélte, sőt be is mutatta, hogyan festették meg a virágot és készítettek vele nyomatot Csilla néni segítségével. És ma végre átadhatta a kicsi lány a meglepetését.
A műsor után egy kicsit kézműveskedhettünk is, mármint elsősorban a szülők, mert a gyereke inkább ettek és rohangáltak. Ági segítségével sikerült Gabesznak egy papírszívecskét fonnom, amit Lulu adott át Apucinak. "Ezt neked csinltam!" kijelentés kíséretében. ;)