2016. május 3., kedd

Föld napja az oviban

Bobó nem avatott be a részletekbe, csak annyit tudtam meg, hogy Babett néni vezetésével volt valami Föld tánc és készült néhány csoportkép is.





Kipróbáltuk az utazó vidámparkot

A körihintára csak a fotó kedvért ültek fel, nem fizettünk be rá.
 



A dodzsem nagyon tetszett mindannyiunknak. Szerencsére csak a miénk volt a pálya, így kedvünkre ütközhettünk egymással. A rákövetkező héten a gyerekek végig arra gyűjtöttek, hogy befizethessenek minket egy újabb körre. Sajnos nem jött össze végül, mert mire odaértünk már összepakoltak.



Barátok és barátnők

A délutáni gyereksereg eddig sem volt ritka nálunk, de amióta beköszöntött a jó idő gyakorlatilag nem telik el úgy nap, hogy ne jött volna hozzánk vendégségbe egy-két gyerek.





 

Luca első önállóan írott könyve






Luca olvas

Luca állítása szerint nem szeret olvasni, nem tudom mi lenne, ha szeretne, mert így is minden alkalmat megragad arra, hogy olvasson. Az elmúlt hetekben házi feladatként azt kapták, hogyotthon minden nap olvassák fel az órán vett anyagot az általuk kiválasztott virágnak.Luca ilyenkor nem csak az órai anyagot olvassa fel, hanem előrelapoz a könyvében és amelyik mese, vers megragadja, azt, illetve azokat is felolvassa. Teljesen elmerül benne, élvezi, a sikerélményt.
Úgy két hete egy ilyen alkalommal azt vettem észre, hogy - leszámítva a hosszabb összetett szavakat - már nem szótagolva, hanem folytonosan olvas.
A hálás kis orchidea sok bimbót hozott