2010. július 10., szombat

Újabb kedvencek


Csilla és Hanna

Július elsején egy év után végre ismét találkoztunk Csillával és Hannával. :D Nagyon kíváncsian vártam látogatóinkat, mert hiába az elektronikus kapcsolattartás (chat, blog, emil) mégiscsak élőben az igazi. A lányok majdnem egyidősek és előre láthatóan a kistesók között se lesz túl nagy a korkülönbség. :)
Lulu reggel már teljesen be volt sózva és mikor végre meghallottuk az autót futott kukucskálni és integetni az ablakhoz, majd gyorsan felkaptuk a papucsot és mentünk is a csajok elé. Hanna hamar feltalálta magát, legszívesebben rögtön birtokba vette volan a kertet és a teraszt. A gyors ismerkedést követően vendégeink alkalmazkodtak a helyi szokásokhoz, vagyis játszó, ebéd, alvás, uzsonna, játszó volt a program. Nagyon gyorsan elszaladt a nap, remélem, lesz még alkalmunk találkozni.

2010. július 6., kedd

Esküvő


A hétvégén esküvőre voltunk hivatalosak, Dorka és Julien mondta ki a boldogító igen-t és oui-t. Anya már 2 héttel korábban kiválasztotta Lulu ruhácskáját, de a hanyag szülők persze az utolsó pillanatra hagyták a sajátjuk előkészítését...
Szombaton 4 órára teljes harci díszben megérkeztünk a Vajdahunyad várban lévő templomba, ahol Lulu persze rögtön kiszúrta a kisjézus szobrot, és az áhitat ellenére mindenképpen meg akarta simogatni. Kölesgolyóval le tudtuk kenyerezni, ami apa bénaságának köszönhetően szétgurult a földön, nameg a 2 igen között tisztán hallatszott a ropogtatás.
Luca a vendégsereget is szemügyre vette, majd kikötött Maximilianonal, akivel kölcsönösen levették egymást lábról.


A polgári szertartás előtti állófogadás volt Lucának a nap fénypontja, ugyanis Dorkáék egy hatalmas Parmezánnal és kb 8 fajta olivabogyóval kínálták a vendégsereget. Tudni kell, hogy Lulu imádja az olivát, előbb csak apa kezéből ette, később felbátorodott és a szélső tálkákról már önkiszolgálta magát, majd a kis zugába befészkelődött és jóízűen elfogyasztotta a zsákmányát.




Lassan esteledett, mielőtt hazaindultunk volna elmentünk megnézni a kacsákat. Szerencsére sokan voltak [a kacsák], és Luca elkezdte lekapargatni a kövekről a madárszart, és lelkesen beszórta nekik vacsorára.