2013. január 19., szombat

Pillanatképek a zsúrról

felsorakoztak a lufik

vendégváró

Dani

Peti

Gréti, Regi, Peti, Luca

egy igazi meglepetés

szóhoz sem jutott

Mikor ehetünk már?

2013. január 18., péntek

Aki bújt, aki nem



Cake pop - sütinyalóka

Régóta szemezek ezzel az újragondolt pálcára húzott kókuszgolyóval a neten és most végre el is készítettem. A HK torta maradék kakaós piskótája volt a kiindulási alap. Miután ez egy napig a hűtőben állt "ledaráltam", házi sárgabarack lekvárral kevert olvasztott tejcsokit (remek felhasználási módja pl. a csoki karácsonyfadíszeknek), kakaót, kevés citromlevet és darált diót adtam hozzá. Sajna lágynak bizonyult a tészta, így mentő ötletként adtam még hozzá 4 db összezúzott zabkekszet. A masszából golyókat formáztam, amiket egy rövid időre betettem a  mélyhűtőbe, amíg lehültek felolvasztottam a piros candy meltet (jó kis találmány, csak elég drága) és előkészítettem a pálcákat (saslik- és hurkapálca). Először a pálcák végét mártottam a csokiba és beleszúrtam a golyókba, majd újra mentek a frigóba. A hideg golyók immár remekül rátapadtak a pálcákra, kezdődhetett a legpepecselősebb rész, a golyók "mártása" és díszítése (egyszerű szórócukrot használtam). Nekem nagyon tetszenek és persze az egész családnak nagyon ízlett.



Ovis köszöntés répatortával

Az oviban nem hivatalos engedélyt kaptam arra, hogy házi készítésű tortát vihessünk Luca születésnapjára. Tegnap késő délután a gyerekekkel közösen meg is sütöttük a répatortát. Rögtön kettőt, hogy legyen egy, amit még az este megkóstolhatunk. A jól bevált - eredetileg muffin - recept most sem hagyott cserben.Mi langyosan, tejszínhabbal ettük. Az ovis torta tetejét még az este citrusos mascarpone krémmel kentem meg és dióval is megszórtam, a marcipán süni már csak reggel került helyére.
íme az eredmény
A kicsilány beszámolója szerint ebéd után elénekelte neki a csoport a Boldog, boldog születésnapot ..., majd az óvónénik átadták neki az ajándékát és elfújta egyszerre minden a négy gyertyát.A tortából szerencsére mindenkinek jutott és nagy sikere volt a gyerekek és felnőttek körében egyaránt, Bogi volt az egyetlen, akinek a krém miatt nem ízlett.
Lufihasú béka, az óvónénik ajándéka

Hello Kitty torta


A holnapi zsúrra Luca Hello Kitty tortát rendelt. A héten a biztonság kedvéért elkészítettem egy HK fondant-marcipán figurát, hátha nem sikerül összehoznom az alakos tortát,de úgy látszik nem lesz szükség rá.
A torta három menetben készült, a hét elején fondantot készítettem Kiskukta receptje alapján (www.kiskukta.blogspot.hu), tegnap megsütöttem a kakaós piskótát és kivágtam a cica fejét, ma elkészítettem az epres-túrós krémet és teljes díszbe öltöztettem a tortát (fondant borítás, marcipán orr, szemek és masni). Hihetetlenül élveztem az alkotást, remélem a kicsilány nagyon boldog lesz.

Hello Kitty torta


2013. január 14., hétfő

Cukrásziskola II. - Marcipán süni

Félhivatalos engedélyt kaptam arra, hogy házi készítésű tortát vihessünk az oviba. Lulu már korábban közölte velem a választását, répatortát szeretne marcipándíszítéssel. A torta íze marcipán nyusziért és répáért kiállt, de nincs Húsvét és a nyuszikhoz sincs különösebb kötődésünk. (A Hello Kitty marcipán az itthoni zsúrra készült; szeretném Én is látni az arcán az örömöt, amikor felfedezi.)
Altatás közben megjött az ihlet, a sünicsoportos manómnak sünit készítek, a sikere szerintem garantált.
a tüskéit ollóval készítettem

a csajos masni két kis szív cukorkából áll össze

2013. január 13., vasárnap

Meglepetés az ünnepelteknek

megbabonázva a tortától 
az ÚJ ujjfesték akcióban

Téli kép készítése