2013. augusztus 17., szombat

Tarzan Park


Megnyitása óta kíváncsian várom az első kirándulásunkat az újpesti - belépődíj köteles, zárt - játszóparkba. A park hét játéktérrel: a Homoktengerrel, a Zengőréttel, a Felhővárakkal, Picurvárral, Hintaréttel, Billegligettel és Liándzsungellel - több mint 40 komplex játszóeszközzel áll - a gyerekek rendelkezésére. Legmagasabb pontja a 10 méter magas torony, ahonnan óriáscsúszdák futnak a mélybe.
A mai délelőtt a nagy meleg ellenére is jó választásnak bizonyult, mert szerencsére kevesen voltak (a gyerekeknek szinte sehol nem kellett sorban állnia) és akadt elég árnyékos rész is.

Elsőként a Felhővárak vörös és sárga kígyócsúszdáit, kötélhídjait, tornyait és mászófalait fedezték fel a gyerekek. Most is Öcsi volt a bátrabb, ő csúszott először és ő próbálta ki a legmagasabbról induló tekergő csúszdát is.



Másodikként a  Billegliget ügyességi pályáit teljesítettük. Ez a rész hasonlít leginkább egy kalandparkra, de a pályák teljesítéséhez itt nincs szükség semmiféle védőfelszerelésre (sisak, heveder, karabiner).


Ezután fedeztük fel a Liándzsungel pókhálószerű mászókáit, ahol  tarzankodtunk, akarom mondani csúszkáltunk is. Meglepetésemre a csúszópályát Luca is kipróbálta, sőt nagyon élvezte; Boldizsárt pedig alig lehetett elcsábítani.

.

A Hintarét nagy részére tűzött a nap, ezért a nem éppen hagyományos hinták közül csak a körhintát próbáltuk ki. 
A Zengőerdő hangszerei - fa xilofon, triangulum - szépen szóltak. Kakukktojás volt a lábhajtásos körhinta ( Apa is kipróbálta), az óriás mókuskerék és a gyerekek kedvence a billenő deszka.



Az infrastruktúra elég jó; külön épületben van a büfé, mellette egy másikban a mosdók (gyerek wc, baba-mama szoba és akadálymentes mosdó is van), van egy kút a Homoktenger mellett, van sok kuka és szerintem elég pad. Az mondjuk számomra nem derült ki, hogy az animátorok tulajdonképpen csak jegykezelők vagy egyéb dolguk is van.
Mi nagyon jól éreztük magunkat, kellemesen elfáradtunk. Remélem, vigyáznak majd a gyerekek kalandparkjára és folyamatosan karbantartják, hogy sokáig élvezni lehessen ezt  remek helyet.




Strand a Nefelejcs utcában

Idén már május végén beüzemeltük a tavaly beszerzett (3,2m átmérőjű, kb. 80 cm mély) medencét. A gyerekek (és a felnőttek) az első nagy kánikula beköszöntekkor örömmel vették birtokba. Azóta, ha olyan az idő biztosan vidám gyerekhangok és locspocsolás hallatszik az oldalsó kertből. Szerencsére mindig akad kellemes társaságunk is a pancsoláshoz.
párakapu Boldizsár módra

vizicsibék


Tesók

Gyere, szeretgessük meg egymást!

2013. augusztus 13., kedd

Balatoni nyár - Csopak

Már tavaly megbeszéltük, hogy 1 hetet idén is Dettiékkel nyaralunk. A gyerekek hasonló korúak, jól ismerik egymást (Luca és Dani jó barátok) és mi felnőttek is szívesen vagyunk együtt. A szállásunk messze a strandtól, fent a hegyen volt. Előzetesen nagy kertre a telekvégben külön házban lakó kedves tulajdonosokra számítottunk. Ezzel szemben a tulajdonos stílusa kimondottan rossz volt, a telek pedig kicsi és túlzsúfolt volt. A telek első felében állt a nagy ház, előtte parkolhattak az udvaron az autók. A másik felében állt a garázs - amit a tulajdonosok nyári lakká építették át maguknak, hogy a nyári időszakban ott lakhassanak, amíg kiadják a házukat - mellette volt a "játszótér" (koszos és lerobbant volt) és a medence. Kertnek gyakorlatilag nem maradt hely. Szerencsére a ház tágas és normálisan berendezett volt, a tetőtéri szobákat pedig egy nagy diófa árnyékolta és volt egy kellemes földszinti teraszunk, ahová esténként kiülhettünk borozni, beszélgetni.
A hetünk most is mozgalmasan telt, kompoztunk (Tihany-Szántód),




állatkerteztünk (Veszprém),
nagyokat strandoltunk, sétáltunk,

"vizibicajoztunk"

hattyúkat és kacsákat etettünk,

sőt dottoztunk (elektromos kisvonat) is Füreden, ráadásul a fiúk tesztelték a veszprémi kórház urológiáját, ami után Bobó már nem fürödhetett, így zárásként a Nosztori Kalandparkban tették próbára magukat a gyerekek.


A helyi gasztronómia mély nyomokat hagyott bennünk, eleinte nagyon rossz élményeink voltak (Steak House - Csopak, szántódi rév büfé), majd sikerült igazán jókat is ennünk. (sajtos-tejfölös tészta - otthoni koszt, Malom Csára - Csopak, olasz étterem - Balatonfüred).