2012. szeptember 29., szombat

SK almafa

Délután közös kézműveskedésre is jutott időnk. Első lépésben piros kreppapírból ksi darabokat vágtam, amikből a lurkók hatalmas lelkesedéssel almabogyókat gyúrtak. Ezt követte - a késő őszi napsütéses teraszon - a papírgurigák festése. Luca már nagyon gyakorlott, tökéletesen megfestette a fa törzsét és még Öcsiét is javította, ahol kellett. Amíg száradt a festék felragasztották a fákra az almákat, majd "elültettük" a fákat.
vonalas festés

pöttyözéses festés

ragasztás

még mindig ragasztás

és KÉSZ

2012. szeptember 28., péntek

Szekszárd

pókháló

markoló 1.

markoló 2.

pillanat

micsoda csúszda

vásárfia

Gyerekmunka a sapiban

Apa nyomdokain

a művésznő alkot

a Dunánál

őszi nap

hol vannak a halak?

Budakalászi városnapok - szept. 15-16.

Idén is volt bábszínház, amiről szokás szerint lemaradtunk, mivel délután 3-kor, alvásidőben volt. A gyerekkoncertre ugyan kiértünk Luluval, de inkább kézműveskedtünk. Lulunak rózsaszín, Bobónak kék csipeszelefántot készítettünk.

Mire elkészültünk a fiúk is befutottak, Öcsi vonatozott, Luca horgászott. Végül Daniék is befutottak, ettől kezdve a két nagyot le se lehetett szedni a kisvonatról, törzsutasok lettek. Boldizsár pedig sorra felfedezte a kitelepített népi fajátékokat, volt óriás kirakó, labirintus, célbadobó ...

Süni sütik az ovinak

Holnap alapítványi családi nap lesz az oviban, sok-sok játékkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozással és meglepetéssel várnak minket. A belépő személyenként 200 Ft, kerti kútra gyűjtenek, hogy a nagy melegben is zöldellő kertben játszhassanak jövőre már a gyerekek.
a Süni csoportos Hóvirágunk sütijei
Büfé is lesz, ahol az általunk vitt házi süteményeket lehet majd napocskapénzért vásárolni, az így befolyt összeget is a kút kivitelezésére fordítják. Ma itthonról dolgoztam, így tudtam egy kis időt szakítani arra, hogy csokis és mákos muffint készítsek a büfébe.Az előző este készített süni zászlókkal (Luca a Süni csoportba jár) díszítettem, hogy biztosan kelendő legyen.Ovi után Luca-Dani-Bobó-Nóri voltak a szigorú minőségellenőrök, átmentek a vizsgán.

2012. szeptember 27., csütörtök