2009. március 7., szombat

Holnap lesz 1 hónapos Luca

Luca továbbra is jól eszik - néha kimondottan habzsol - és no, mint a bolond gomba :) Tegnap mérlegeltünk, 4140gramm. Kinotte az elso kisruhácskáit, amit elég nehéz elhinni, mert alig több mint 4 hete még a legkisebb ruhácska is nagy volt rá.
A napjaink jól telnek, bár a hideg
nek és a szélnek köszönhetoen bent ragadtunk a házban, pedig a sétákat mindannyian nagyon élveztük. Remélem a héten ismét lesz rá alkalmunk. Egyre jobban figyeli az ot körülvevo környezetet, néha egész sokáig elbeszélget a pelenkázon a mellé letett kis plüsfigurákkal (ikeas játék krokodil-ld. kép, valamint a korábban már említett Brumi Maci és Katica). Ilyenkor csak odamegyek hozzá és figyelem, hallagtom a kis gogicsélését. Imádom hallgatni. :)

Az eltelt pár napban azért voltak nehezebb idoszakaink. Luca elég hasfájós volt, szombaton szegénykém kb. kb. 4-5 órán keresztül szinte folyamatosan sírt, sot ordított. Ringattuk, masszíroztuk a hasát, bevetettük a Babamasszázs könyvbol ismert Tigris a fán karban fektetést (ld. Luca Gábor karjában a mellékelt képen),adtunk neki homeo bogyót (Chamomilla 15CH), hasra fektettük, megfürdettük, de semmi nem segített. Végül este 11kor a szopizást követoen elaludt és egészen reggel negyed 6-ig húzta a lóbort, így éjszaka sikerült nekünk is pihennünk. Nem szépítek, nagyon megviselte mindkettonket ez a fájdalmas, fülsüketíto, csillapíthatatlan sírás. Reméljük, hogy nem lesz Luca hasfájós, csak valami nem tetszett neki, amit én ettem.
Tegnap csak a 6 órai etetést követoen volt komolyabb sírás, de odaadtam eki az ujjamat szopizni és ez teljesen megnyugtatta.
Mondjuk úgy másfél óra után nem éreztem az ujjamat, de kibírtam, mert Luca így megnyugodott és mégse adtunk neki cumit. :) Aminek azt hiszem néha kimondottan örülne, de annyi minden negatívumot hallottunk, olvastunk róla, hogy ha lehet szeretnénk nem rászoktatni a babánkat.

Eredeti írás: 2009.02.16.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése