2010. augusztus 2., hétfő

Balatonfüredi nyaralás (20100712-19)

Idén ismét a Balcsi északi partját választottuk és most is barátokkal (Györgyi, Tola, Peti, Andris) nyaraltunk. A ház - leszámítva a légkondi hiányát - megfelelt az igényeinknek, még az sem okozott gondot, hogy Luluval közös szobánk volt. Az utazóágyat otthon hagytuk, Manó külön franciaágyat kapott :) (Igazság szerint az egész szobánkat beterítette a két nagy kihajthatós franciaágy, így nem fenyegetett az a veszély, hogy Luca bárhol legurulhatna.)

Györgyi három kicsi fia :D

A délelőttöket ált. a ház kertjében töltöttük, ahol kedvükre pacsálhattak a csemeték a felfújt medencében (Milyen jó is hogy elvittük magunkkal!) vagy a kerti csapnál, locsolhatták a növényeket és még kerti hinta is akadt. A délutáni alvás után egyenest a strandra mentünk.

Szieszta Apával.

Nekünk nagyon bevált a Kisfaludy strand a viszonylag olcsó belépőjével, az ingyenes parkolójával és a nagy térrel. Ugyan két játszótér is volt, de mi a part menti vizes homokozóban játszottunk, ha épp nem a Balcsiban lubickoltunk. (Apa verhetetlen homokvár építésben, igazi kis játszótársa ilyenkor Manónak.)

Megálltunk Apával meghallgatni az utcai zenészeket.

Luca lassan barátkozott csak meg a vízzel; először be se tudtuk csábítani, másodjára Anyába csimpaszkodva teki uszógumival karöltve Apa hatalmas meglepetésére - épp úszni ment - sikerült csobbannunk. Törpi vidáman lubickolt, fülig érő szájjal taposta a vizet és kergette a teki farkát. A nyaralásunk végére odáig jutottunk, hogy már Ő szólt, hogy be akar menni fürdeni. Nagy-nagy örömünkre igazi kis vizicsibe lett :D

Nahát! Ők sem tudnak várni a finom falatokra.

Ellátogattunk a Veszprémi Állatkertbe is. Rögtön a pénztárnál megvettük a zoo-csemegét, amivel Apa és Lulu lelkesen etette az állatokat. (A legnagyobb sikere a tengerimalacoknál volt.) A makik persze a mi csemegénket nézték ki maguknak, így nekik almát adott Luca baba.

Ez igazából hattyúkaja, de nagyon megéheztem.

Természetesen a sétányon is jártunk több alkalommal, (babakocsival és motorral) etettünk hattyúkat és kacsát, fagyiztunk és mindhárman hüsítettük magunkat a szökőkút vizében.

Anyu megtanította messzire eldobni a kenyérfalatokat.

Igazi családi nyaralás volt ez az egy hét.

Micsoda locs-pocs :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése