2015. február 21., szombat

Családi hétvége Alsópáhokon

Régóta szemezünk a Kolping Hotellel, most végre Gabesz szülinapja apropóján eljöttünk egy hosszú hétvégére.
 
Családi lakosztályt kaptunk az "autós" István házban. Hangulatos 2 hálós kis lak, a gyerekszobában mászókaként is szolgáló emeletes ággyal. A gyerekek rögtön érkezéskor beosztották, ki, hol alszik, első nap Luca, második nap Boldizsár aludhatott az emeleten. (Arról persze nem szólt a fáma, hogy a vasárnap hajnalban felébresztett anyáknak hol kell aludnia, amikor kitúrják őket a helyükről.)
Az étterem, a wellness, Bobóország (gyerekbirodalom) mind elérhető volt egy zárt folyósón keresztül, így még a fürdőbe is nyugodtan átmehettünk papucsban, köppenyben. (Mi mondjuk elég távol voltunk az uszitól, ráadásul át kellett sétálnunk az étteremen, Bobóországon a "tengeres" Gizella ès az "erdös" Urlich házon is.)
Nekünk az első két napban a fürdőn kívül nem sok mindent sikerült felfedeznünk, mert a gyerekeket alig lehetett kiszedni a medencéből. Egyre ügyesebbek és bátrabbak a vízben. Gond nélkül lebuknak  víz alá, hogy felszínre hozzák az "eldugott" kincseket. Luca a mellúszásás kartempóját, Bobó a gyorsúszás lábtempóját sajátította el egész jól. (Nemsokára ideje lesz elkezdenünk úszni járni.) Kipróbáltuk a gyerek gőzt és szaunát is, ahova aztán Öcsi sűrűn visszajárt. Na nem mintha annyira megkedvelte volna  a meleget, jégért járt, amit aztán a kezébe vagy vödörbe gyűjtve vigyori fejjel átszállított a medencébe, hogy a nyakunkba boríthassa. :) Az épületben található egy kizárólag 18 év felettieknek fenntartott fürdő részleg is, de mi ott nem jártunk.
A szálloda ingyenes gyerekfelügyeletet biztosít Bobóországban, tekintettel azonban arra, hogy mostanában alig vagyunk négyesben, nem éltünk a felkínált lehetőséggel.
Végül ma mielőtt hazaindultunk volna még hagytuk, hogy a gyerekek kimozogják magukat a játszótéren és elbúcsúzhassanak Bobótól a vizilótól is.
Remélem, lesz még alkalmunk visszatérni, mert ez a hely valóban a családokért van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése