2014. március 16., vasárnap

Luca alkot

Amíg a fiúk hazaszállították Katát és Esztit mi Lucával babázni kezdtünk, ami nagyon gyorsan közös rajzolásba, majd kézműveskedésbe csapott át. A kicsilány azt találta ki, hogy készítsünk bohócot. Az ötlet alapjául a fogtündér ajándéka, Horváth Mónika: Vilma ruhái Ölteztető-színező füzete, szolgált. Ebből használtuk a nadrág és a felső sablonját, amit cipővel, kesztyűvel és sipkával egészítettünk ki.
Luca önálló alkotása
Épp az utolsó simításokat tettük, amikor befutott Bobó és rögtön részese akart lenni a közös alkotásnak. Odaadtam neki az én bohócomat, hogy kedvére díszíthesse a sipkáját és a nadrágját. 
Öcsi közreműködésével készült
Öröm, hogy mindkét gyermekünk ennyire szeret alkotni. Lulu nagyon kreatív, imád rajzolni, festeni, színezni, képeket készíteni. Ügyesen vág, ragaszt; gyakran vegyes technikákkal és vegyes anyagokkal dolgozik. Szeret hosszan, elmélyülten dolgozni, de előfordul, hogy elveszti a türelmét, ha valami nem azonnal és úgy sikerül, mint ahogy Ő azt elképzelte.
Boldizsáron már jól érezhető a nővére hatása. Szeret rajzolni, festeni, gyurmázni, vágni, ragasztani és lelkesen vesz részt minden kézműves "foglalkozásunkon". Egyre szebben szinez és a figurális ábrázolásai (autó, vonat, embreke) is egész felismerhetőek.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos, mi is szeretjük a Vilma foglalkoztatót (a meséket is), aranyos a téma továbbgondolása :-)

    VálaszTörlés