2013. november 2., szombat

Egy nap a városban

Autónkat a Margit-híd budai hídfőnél parkoltuk le, onnan villamossal mentünk a Supyend gyerekcipő boltba, hogy szupinált szandit vehessünk a gyerekeknek. A maximálisan gyerekbarát üzletben nagyon kedves, segítőkész eladó fogadott bennünket. Miközben a gyerek játszottak, rajzoltak megfelelő lábbelit is sikerült kerïtenünk nekik, amihez ajándékba néhány bőr kis virágot is kaptunk. (Kiderült, hogy az eladó egyben a cipők tervezője és gyártója/gyártatója is.)

 
Innen a Szent István parkba sétáltunk, ahol elfogyasztottuk az útközben beszerzett sajtos pereceket és sós stanglikat is. A duplacsúszdás hajómászóka hamar elnyerte a gyerekek tetszését, a szökőkútak is csábítóak voltak, a sövények között remek móka volt a bujócska. Sajnos a park rózsakertje elahnyagolt állapotban volt és a kutak vizét is régen takaríthatták.
Hazafelé még a kedvemért betértünk a Pozsonyi Pagonyba, ahonnan lehetlen volt üres kézzel távoznunk. (Akik velünk jöttek: Berg Judit: Tündérzene, Vadadi Adrienn: Leszel a barátom?, Jill Tomlinson: A pingvin, aki mindenre kíváncsi volt, Lila Prap: dinók?!) Ebédelni a Pozsonyi Kisvendéglőbe mentünk, ahol kedves kiszolgálásban volt részünk és hatalmas adagokat kaptunk. A maceszgombóc leves és a marha meggymártással Apát is rabul ejtették.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése