2012. szeptember 8., szombat

Megy a gőzös ... - Vasúttörténeti Park

Boldizsár már egy ideje nagy Thomas rajongó, ezért amikor azt olvastam, hogy most hétvégén rendezik meg a kerti vasutak talalkozoját már tudtam, hogy hétvégén ott lesz a helyünk. (Bobo nem a rajzfilmért rajong, mert annak csak a főcímét szereti nézni, hanem a vonatokért, de a mese hatására hív minden vonatot Thomasnak.) Mivel ez igazi fiús program Daniék is velünk tartottak. Szerencsére ők korán érkeztek és nekünk is vettek jegyet (1.200,-Ft / felnőtt), így nem kellett kiállnunk a hosszú sort, hanem rögtön bejutottunk.
Dízel- és gőzmozdonyok kicsinyített másai kanyarogtak az apró sínpályákon, néhányra közülük - külön díj (200,- ill 400,-Ft / fő) ellenében - fel is lehetett ülni. 
Megy a gőzös, megy a gőzös ...
 Természetesen mi is kipróbáltuk az egyiket, azt, ami csak kis kört ment, ezért nem volt olyan népszerű, de nem is kellett hozzá órák hosszat sorban állnunk. Megnéztük a régi mozdonyakot, néhányat közülük épp akkor fényesítettek gépzsírral, a sínfutókat (jópofa kis autók) és a nagyok a fordító-korongot is kipróbálták. 
Az a bizonyos fordító-korong
Sok mindenre nem jutott időnk (elfáradt az aprónép), legközelebb talán majd lóvasúton utazunk vagy felülünk a Truman gőzösre, amit hosszú idő után most fűtöttek be először.
Kerék-ellenőrzés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése