2012. április 6., péntek

Húsvéti csináld magad

Hetek óta bogarászom a netet és ötleteket gyűjtök innen-onnan. Van, ami úgy, ahogy van elsőre megnyeri tetszésemet és van, ami "csak" arra jó, hogy beindítsa a fantáziámat. Lassan két hete, hogy esténként festek, vágok, ragasztok, stb. ...

Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás? Ez a kis mókás folyamatábra a bejárati ajtónk belső oldalát díszíti.

A nagy kedvencem ez a tavaszi színekben pompázó virággömb lett. Nem kellett hozzá más mint egy nagy hungarocel gömb, színes karton, formalyukasztó, gombostű és egy színben passzoló szalag. Hamar elkészült és sikert aratott a gyerekek körében is. Luca is készített egy kis gömböt, neki a gombostűk benyomásához kalapácsra volt szüksége, amit leginkább az én ujjam bánt. (Bobó kalapálós játékának fa kalapácsa tökéletes szerszámnak bizonyult.)
Kár, hogy a kép ennyire rossz lett. Mindenesetre látszik rajta a tavaly varrt nyuszi, Lulu bölcsiben készített kis cserépcsibéje, a nyuszi és tojás pálcikadíszek és tojásfej barátunk.

Ezeket a tojástartókat Bobó és Luca készítette a bölcsiben, remek recycling darabok. Most a konyha falát ékesítik. És a sornak még messze nincs vége, megmutatom majd a cserépnyuszit, a tojástartókat és megpróbálom valahogy lefényképezni az ablakokat díszítő nyuszikat is.

1 megjegyzés:

  1. Hu de szep a viragos labda :-) a tobbi is nagyon helyes, latom nagynkeszulodesben vagytok ti is. Boldog husvetot az egesz csaladnak!

    VálaszTörlés