2012. március 18., vasárnap

Itt a tavasz, újra élünk

Múlt vasárnap Laci doktor bácsi gyógyultnak nyilvánította az aprónépet. (A jó hírért cserébe a kicsilány egy családi összmunkában készített csokis muffinnal jutalmazta.) És valóban, a héten fokozatosan erőre kapott Luca; az esetek többségében délután és este is jól alszik, éjszaka már csak néha ébred, újra bugyit hord és egyre jobb az étvágya is. Boldizsárt különösebben nem viselte meg a betegség, hatalmas, vidám energiagombóc, aki egyátalán nincs tisztában az erejével. (Játékból gyakran megüti Lulut, aki persze rögtön sírva fakad és ordít, ahelyett, hogy megvédené magát és olykor odasózna egyet az öccsének.)
A bölcsit már mindketten nagyon várták, Luca most is lassan oldódott fel, előfordult, hogy sírt és eleinte kevésbé volt aktív, de már nem cumizott folyamatosan és nem hurcibálta mindenhova magával a dolgait, szólt, ha wc-re kellett mennie és csütörtökön már alváshoz sem kért pelust. A virágültetést, kézműveskedést, éneklést nagyon élvezte.
Bobot "elválasztották" a nővérétől, a kora miatt átkerült Szilvi néni csoportjába. (Az elmúlt hónapokban egyre több gyerek érkezett a bölcsis csoportba, ezért most már két csoportban foglalkoznak velük. Ez azt jelenti, hogy a nap nagy részét most is együtt töltik, de a koruknak megfelelő foglalkozásokokn vehetnek részt.) Öcsi a héten már gyurmából csigát készített, élvezte a mondókákat, játékokat és persze a tornát minden mennyiségben, egyre több szó első szótagját mondja ki és utánozza a többiek beszédét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése