2011. január 31., hétfő

Maminál jártunk Szekszárdon

Péntek délelőtt nekivágtunk a 2 órás útnak, egész jól vettük az akadályt. (Luca a non-stop szórakoztatás mellett csak a végére vesztette el a türelmét és Bobesz, bár már Pakson felébredt, mégis csak kb. 15km-rel a cél előtt rendelte el a kajaszünetet.)
Mami finom levessel várt minket, amit a kis ünnepelt kedvéért palacsintatorta követett. Lulu nagyon örült a meglepetésnek, az újragyulladó gyertyákat többször is elfújta, de a torta elfogyasztása most sem izgatta különösebben. Nem baj, több maradt Nekünk ;)

Kettő éves Manócska

Szombat délelőtt Mami felügyeletére bíztuk az alvó Boldizsárt, hogy mi hármasban sétálhassunk a napsütötte városban. Luca először a Prométheusz parkban a keselyűt (szobor), majd a szomszédos viárgboltban egy sündisznót (agyag dísz szőrös háttal, vagyis jó nagy giccs) simogatott meg, végül anya kedvéért betértünk a könyvesboltba is, ahonnan temészetesen nem jöhettünk ki üres kézzel. (Mostanában orvososdit játszunk, ezért esett a választásunk a Boribon beteg című könyvre. No meg azért is, mert ez a sorozat nagy kedvenc és ez még nem volt meg belőle.) A játszón is megálltunk egyet libikókázni, de a hideg és az éhség hamar hazakergetett minket.
Délután Juditékat látogattuk meg, ahol miközben Bobo gyorsan bemutatta milyen is az, ha fáj a fiatalúr hasa :( Lulu élvezte az állatseregletet. Megsimogatta a cicákat és Vicus deguját, majd felfedezte az emeleti szobákat és megnézte Eszti teknőcét is az akváriumban.

Micsoda szemek és fülek! :D

Vasárnap délelőtt gyorsan levegőztünk még egyet, mielőtt Tolával találkoztunk ill hazaindultunk volna. (Sajnos Györgyi és a fiúk, Peti és Andris, most is betegek voltak.) Szerencsére az indulást sikerült jól időzítenünk, így mindkét gyerek szinte végigaludta az utat és mi felnőttek figyelhettünk egymásra és az útra. Képzeljétek, láttunk egy nagy csapat őzet legelészni és számtalan szebbnél szebb sólymot, amint a vidéket kémlelték!

1 megjegyzés: